Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και τα παιδιά τους

http://www.newsbeast.gr/files/temp/12297ED995E072BBFB28AAB33BA15D09.jpg
Οδηγίες προς τους νέους φοιτητές και τους γονείς για την αναζήτηση στέγης, μετά τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, παρέχει η ΠΟΜΙΔΑ.

Με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει τις περισσότερες οικογένειες η επιλογή του κατάλληλου φοιτητικού σπιτιού κρίνεται επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΜΙΔΑ δίνει επτά χρήσιμες συμβουλές:

– Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή.

– Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου. Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν.

– Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε.

– Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.

– Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό.

– Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο εσείς όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

– Μακριά από τα δήθεν «γραφεία πληροφοριών», τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό θα σας βρουν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε.

www.neasbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.