Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μ. Μπόλαρης: Δεν μπορεί να κλείσει η υπόθεση της Siemens!

Αύγουστος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο βουλευτής Σερρών και πρώην υπουργός

Σε συνέντευξη του “Στο Κόκκινο” ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης έθεσε σειρά ερωτημάτων, σε σχέση με τη συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, για τα οποία, όπως επεσήμανε, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

“Η υπόθεση της Siemens δεν έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις, καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο προμηθευτή του ελληνικού δημοσίου”, σημείωσε ο βουλευτής Σερρών και προσέθεσε: “Κατά συνέπεια όσο είναι ανοικτά τα ζητήματα όσων δωροδόκησαν και όσων δωροδοκήθηκαν η υπόθεση, εκτός του εξωδικαστικού συμβιβασμού, παραμένει εκκρεμής.

Μάλιστα, σύμφωνα με την άποψη του κ. Μπόλαρη, στην περίπτωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Siemens, “παραβιάζονται οι αρχές του διεθνούς ανταγωνισμού, με τη χρήση αθέμιτων μέσων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του πρώην κυβερνητικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, έρχεται τη στιγμή κατά την οποία στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα ο συμβιβασμός Δημοσίου και Siemens, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν όλα τα στοιχεία που εμπλέκουν όσους με κάθε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα συμμετείχαν στις συναλλαγές, διαφορετικά πρόκειται για συγκάλυψη εγκλήματος”, προσέθεσε ο κ. Μπόλαρης, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση “να θέσει ξεκάθαρα το ζήτημα της διαλεύκανσης των ευθυνών, γιατί είναι θέμα αρχής και αξιοπρέπειας”.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens “δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εκληφθεί ως προσπάθεια συγκάλυψης έκνομων πρακτικών”, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, “στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε επιβάλλεται η διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής χωρίς σκοπιμότητες. Μόνον έτσι θα εδραιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης που θα σηματοδοτήσει, ουσιαστικά και συμβολικά, την προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας και της αμεροληψίας, αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα χρήση αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού”.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 28th, 2012 at 16:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply