Tο σενάριο προβλέπει περικοπές που ξεκινούν από 5% για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ΑσφαλείαςΣε κλιμακωτές περικοπές στις αποδοχές 200.000 υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σενάριο προβλέπει περικοπές που ξεκινούν από 5% για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμακώνεται σε 8% για τους γιατρούς του ΕΣΥ, αγγίζει το 10%-12% για τους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και φτάνει το 20% για τις αποδοχές των διπλωματικών υπαλλήλων και των δικαστικών.

Αντίστοιχη μείωση εξετάζεται και για τις αποδοχές των αρχιερέων.

Το θέμα αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει από σήμερα σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τους υπουργούς Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, οι οποίοι φέρονται να έχουν εγείρει και τις μεγαλύτερες ενστάσεις στο ενδεχόμενο οριζόντιων μειώσεων 12% για όλους τους αμειβομένους με ειδικά μισθολόγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.