Συνεδρίαση των προεδρείων των Ενώσεων Βενζινοπωλών Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εξομοίωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, όπου διαπίστωσαν από κοινού ότι:

Με τα ανακοινωθέντα μέτρα η κυβέρνηση αντί να θέσει τέλος στο εκτεταμένο φαινόμενο της λαθρεμπορίας, της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου που τελείται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, διευρύνει τις πύλες του λαθρεμπορίου προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μπορεί να υπάρξει διαφορετικός τύπος πετρελαίου θέρμανσης με προδιαγραφές αποκλειστικά μόνο για καυστήρες θέρμανσης, πρόταση η οποία θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.

Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη δημιουργίας και εγκατάστασης ηλεκτρονικού ασφαλούς (κλειδωμένου) και πιστοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων, η οποία ορθώς περιλαμβανόταν στους άξονες δράσης με ορίζοντα το 2013 για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων της σημερινής κυβέρνησης το Μάρτιο του 2012, προεκλογικά. Απαραίτητη προϋπόθεση η εξ ολοκλήρου επιδότηση του προαναφερόμενου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών από το ΕΣΠΑ, όπως είχε συμφωνηθεί.

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης όλα αυτά τα χρόνια έχει οδηγήσει σε έξαρση του κυκλώματος της λαθρεμπορίας, παράνομης διακίνησης και νοθείας με διαφυγόντα έσοδα για το κράτος που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, την ώρα που επώδυνα μέτρα εφαρμόζονται εις βάρος των πολιτών οδηγώντας σε όρια εξαθλίωσης και απώλειας κάθε έννοιας αξιοπρέπειας.

Συμπέρασμα: Η ανοχή του συστήματος παροτρύνει την παρανομία και αποθαρρύνει τη νομιμότητα.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, καθώς το ίδιο το κράτος με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στερεί ένα από τα βασικά αγαθά επιβίωσης στο κοινωνικό σύνολο.
Περιμένουμε από την πολιτεία να σκύψει με αποφασιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη στα προβλήματα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.