Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

H Samsung καλείται να πληρώσει στην Apple 1,05 δισ. δολάρια για αντιγραφή…

25 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Αντιγράφει το iPhone και το iPad»

Η Samsung θα πρέπει να καταβάλει στην Apple, πάνω από 1 δισ. δολάρια ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Το αμερικανικό δικαστήριο, έπειτα από εξέταση περίπου 700 καταγγελιών από την Apple και την Samsung, για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εκδίκασε ότι η Samsung έχει αντιγράψει κρίσιμα χαρακτηριστικά από τα δημοφιλή προϊόντα iPhone και iPad.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ετυμηγορία ελεγκτικής επιτροπής η οποία μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες εξέτασε επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple και πέντε της Samsung και με σχετική ευκολία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Samsung είχε αντιγράψει το iPhone και το iPad.

Η ετυμηγορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική απαγόρευση για χρόνια τις πωλήσεις των βασικών προϊόντων της Samsung και να σταθεροποιήσει την κυριαρχία της Apple στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά φορητών υπολογιστών.

Η απόφαση αυτή ενισχύει τη δυναμική της Apple, μιας εταιρείας που είναι ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων στην ιστορία των επιχειρήσεων, καθώς ένας σεβαστός αριθμός εταιρειών που πωλούν smartphones τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τώρα νομικές προκλήσεις από την Apple.

Samsung: Έφεση κατά της απόφασης

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης. «Θα ενεργήσουμε αμέσως», τόνισε σε ανακοίνωσή της. «Η σημερινή απόφαση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως νίκη για την Apple, αλλά είναι ο Αμερικανός καταναλωτής, ο οποίος χάνει», είπε. «Η απόφαση θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και δυνητικά υψηλότερες τιμές», προσέθεσε.

This entry was posted on Σάββατο, 25 Αυγούστου, 2012 at 19:13 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply