Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενίσχυση του ΕΛΓΑ με 15 εκατ. ευρώ

Αύγουστος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C6D61A3524DD797195457A719AC5A524.jpgΜε το ποσό των 15 εκατ. ευρώ επιχορηγεί τον ΕΛΓΑ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από σχετική απόφαση του αρμοδίου υπουργού, καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη. Η εν λόγω επιχορήγηση δίδεται στον ΕΛΓΑ για την υλοποίηση των προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Εν τω μεταξύ, έως τις 15 Σεπτεμβρίου μπορούν όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για να υπαχθούν στο πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ για το 2012. Τόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και ο ΕΛΓΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΕΛΓΑ ενέκρινε το πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η διεύρυνσή του και σε νέους κινδύνους, καθώς και η πρόβλεψη για χορήγηση πρόσθετων χρηματοοικονομικών διευκολύνσεων σε σχέση με αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 25th, 2012 at 14:18 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply