Μετά την έκτιση της ποινής του, θα τεθεί σε «προληπτική κράτηση»

Άντερς Μπέρινγκ ΜπρέιβικΜετά από δυο μήνες αλλεπάλληλων συσκέψεων, το πενταμελές διαστήριο αποφάσισε την Παρασκευή ομόφωνα ότι ο Μπρέιβικ είναι είναι ψυχικά υγιής, και πρέπει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών.

Μετά την έκτιση της ποινής του, θα τεθεί σε «προληπτική κράτηση» (στη φυλακή Ίλα όπου και βρίσκεται) η οποία μπορεί να παραταθεί όσο χρειαστεί και για όσο ένας κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για την κοινωνία. Θα ακολουθήσει η πολύωρη αιτιολόγία της απόφασης, και στη συνέχεια μπορέι να λάβει το λόγο ο ίδιος.

Ο 33χρονος Νορβηγός, είχε δηλώσει ότι δε θα ασκήσει έφεση αν το δικαστήριο τον καταδικάσει σε κάθειρξη, καθώς επιμένει ότι είχε σώας τας φρένας όταν σχεδίασε και εκτέλεσε τις δολοφονικές επιθέσεις. Αν όμως οι πέντε δικαστές του δικαστηρίου του Όσλο διέταζαν τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο θα υπέβαλε έφεση.

Ο Μπρέιβικ καταδικάστηκε για τις επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια της νορβηγικής πρωτεύουσας, και στο νησί Ουτόγια με 77 νεκρούς.

Σημειώνεται ότι η φυλάκιση στη Νορβηγία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21 χρόνια και –φυσικά– δεν εφαρμόζεται η θανατική ποινή.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.