Διορίζουν παρά την κρίση

Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά τους και η Βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει νέο πακέτο επαχθών μέτρων, οι βουλευτές εξακολουθούν να διορίζουν τους συγγενείς τους.

Τελευταίο κρούσμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης που προχώρησε σε τέσσερις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του. Μια εξ’ αυτών είναι συγγενής του και συγκεκριμένα αδελφή του γαμπρού του. Είναι ο τρίτος συγγενής του κυρίου Τραγάκη που διορίζεται στη Βουλή αφού έχουν προηγηθεί τόσο η κόρη του όσο και ο γαμπρός του, οι οποίοι και μονιμοποιήθηκαν μάλιστα βάσει της ρύθμισης Σιούφα η οποία έπαψε να ισχύει από το 2010.

Το περιστατικό Τραγάκη που ακολούθησε την πρόσληψη της κόρης του Βύρωνα Πολύδωρα στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρώην πρόεδρος, έκανε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εκδώσει το απόγευμα της Πέμπτης ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πρόθεσή του να απαγορεύσει την πρόσληψη συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.

Ο σάλος που προκλήθηκε από τη νέα σημερινή αποκάλυψη αποτυπώνεται και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων οι χρήστες σχολιάζουν:

“Σε λίγο καιρό οι υπάλληλοι της Βουλής θα κρέμονται από τα παράθυρα του κτηρίου γιατί δεν θα χωράνε να μείνουν μέσα, διόρισε κι ο Τραγάκης.”
“Διόρισε λέει ο Τραγάκης στη Βουλή το γαμπρό του και την αδελφή του γαμπρού του. Απ’ το άλλο σόι τίποτα; Ντροπή”
“Τέσσερις συγγενείς του διόρισε, λέει, ο Τραγάκης. Τον Κατσικάκη, τον Γιδάκη, τον Αρνάκη και τον Μοσχαράκη”.
“Ο κ. Πολύδωρας, ο κ. Σιούφας, ο κ. Τραγάκης ο κ. Πάγκαλος και πολλοί ακόμα έχουν ‘τακτοποιήσει’ τα τέκνα τους σε μία χώρα με 52% νεανική ανεργία”.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.