Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντώνης Σαμαράς: αν δεν πάρουμε την δόση Οκτωβρίου χρεοκοπούμε

Αύγουστος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο Πρωθυπουργός τονίζει σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» ότι η Γερμανία και οι άλλοι δανειστές θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους

Σαμαράς: αν δεν πάρουμε την δόση Οκτωβρίου χρεοκοπούμε

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερδία «Sueddeutsche Zeitung» την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν λάβει καθυστερημένα τη δόση του Οκτωβρίου αλλά θα αντιμετωπίσει τη χρεοκοπία αν αυτό δεν γίνει.

«Θεωρητικά μπορούμε να γεφυρώσουμε τον χρόνο. Αλλά εάν δεν πάρουμε καθόλου τη δόση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει» δηλώνει ο κ. Σαμαράς στην εφημερίδα.

Μάλιστα ο έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι εγγυάται προσωπικά πως η Γερμανία και οι άλλοι δανειστές θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι οι Έλληνες θα αποπληρώσουν στη Γερμανία περισσότερα από 100 δισ. σε δάνεια.

Ο πρωθυπουργός αφήνει επίσης αιχμές για ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι αναφέρονται συχνά στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Πρέπει να είναι κάποιος προσεκτικός, ώστε να μην τρομάζουν οι επενδυτές. Κάθε φορά που ένας Γερμανός, Ολλανδός ή Αυστριακός πολιτικός αναφέρεται στην έξοδό μας από την ευρωζώνη, λέω στον εαυτό μου: ‘πώς μπορώ να ιδιωτικοποιήσω τις δημόσιες επιχειρήσεις; ποιος επιχειρηματίας θα θελήσει να επενδύσει ευρώ στην Ελλάδα, εάν βρεθεί υποχρεωμένος να εισπράττει δραχμές;».

Χαρακτηρίζει μάλιστα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «κακό για την Ελλάδα και καταστροφικό για την Ευρώπη».

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 24th, 2012 at 11:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply