Porque?Ο  Παναθηναϊκός  ηττήθηκε  με 2-0 από τη Μάλαγα και έκανε βουνό την προσπάθεια του στη ρεβάνς για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Πώς έπαιξαν:
Η Μάλαγα αγωνίστηκε με 4-4-1-1. Ο Καμπαγέρο ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα μπροστά του απο δεξιά προς αριστερά, οι Γκάμεθ, Ντεμικέλις, Γουέλιγκτον και Μονρεάλ. Στο κέντρο οι Μαρέσκα και Τουλαλάν ήταν στον άξονα, δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Ίσκο και αριστερό ο Ελισέου. Στην επίθεση, ο Χοακίν είχε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον 16χρονο Φαμπρίς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα μπροστά του –από δεξιά προς τα αριστερά- οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος. Οι Βιτόλο-Κατσουράνης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι και η 3αδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους ο Ζέκα(δεξιά), Σισοκό(κέντρο), Μαυρίας(αριστερά) οι οποίοι άλλαζαν συχνά θέσεις πίσω από τον προωθημένο Φορναρόλι.

Η Μάλαγα ξεκίνησε πολύ επιθετικά και πίεζε σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Παρόλα αυτά, η πρώτη φάση για τους Ισπανούς έγινε στο 11’, από ένα σουτ του Ελισέου που έφυγε βέβαια αρκετά έξω. Ο Παναθηναϊκός είχε χώρους για αντεπίθεση και στο 16’ είχε την μεγάλη ευκαιρία να βγάλει μία, αλλά ο Μαυρίας ενώ είχε μισό γήπεδο να πασάρει στον Φορναρόλι που περίμενε καρτερικά να φύγει τετ α τετ, πάσαρε πάνω στον Ντεμικέλις… Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι σκόραραν.

Ο Μαρέσκα εκτέλεσε κόρνερ, ο Γουέλιγκτον πήρε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Ντεμικέλις που ανενόχλητος από κοντά σκόραρε (17’) κάνοντας το 1-0. Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού σε στημένη μπάλα ήταν πραγματικά ερασιτεχνική. Στην συνέχεια οι «πράσινοι ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι και προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς επιτυχία, κρατούσαν όμως την Μάλαγα ακίνδυνη.

Οι Ισπανοί όμως σε μία φάση έδειξαν την κλάση του, έκρυψαν την μπάλα με τριγωνάκια έξω από την περιοχή και ο τελικός αποδέκτης ήταν ο Ελισέου ο οποίος στην κίνηση πλάσαρε υποδειγματικά κάνοντας το 2-0 (34’). Ο Φερέιρα είδε τα δύσκολα και έβγαλε τον… άοσμο Ζέκα περνώντας τον Χριστοδουλόπουλο (38’) αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-1-1, με τους Σισοκό-Μαυρία στα πλάγια και τον Λάζαρο ελεύθερο πίσω από τον Φορναρόλι. Ο χρόνος πέρασε γρήγορα όμως και το ημίχρονο έληξε 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» βγήκαν πιο αποφασισμένοι αλλά κινδύνευαν στην κόντρα επίθεση αφού οι Ισπανοί είχαν χώρο για αντεπίθεση. Και το δίλεπτο 60-62’ θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο παραγωγικό για τον Παναθηναϊκό, που έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Ειδικά αυτή του 62’ όταν ο Σισοκό μοίρασε έξοχα στον αμαρκάριστο Μαυρία κι αυτός έστειλε από πολύ καλό σημείο την μπάλα άουτ, θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να προσπαθεί και στο 75’, ο Τοτσέ έδειξε πόσο ντεφορμέ είναι χάνοντας ακόμη ένα τετ α τετ έπειτα από έξοχη πάσα του Σισοκό. Οι Ισπανοί έδειξαν πως ήταν κουρασμένοι και άρχισαν να δείχνουν πως το μόνο που σκέφτονται είναι να κρατήσουν το 2-0 υπέρ τους και η αλήθεια είναι πως δεν κόπιασαν για αυτό παρά το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» τώρα πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να ξεπεράσουν την Μάλαγα σε έξι μέρες στο ΟΑΚΑ.

Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Μονρεάλ, Χοακίν, Τουλαλάν, Μαρέσκα(70’ Καμάτσο), Ελισέου (78’ Ντούντα), Ίσκο, Φαμπρίς(70’ Μπουονανότε)

Στον πάγκο: Καμενί, Σέρχιο Σάντσεθ, Πορτίγιο, Χουάνμι

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (63’ Πίντο), Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα(38’ Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκο, Φορναρόλι (69’Τοτσέ)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μαρίνος, Λαγός, Πετρόπουλος
Δείτε τα γκολ:

Malaga 1-0 Panathinaikos από simaotvgolo12
 

Malaga 2-0 Panathinaikos από simaotvgolo12

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.