Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος: “Τα μοναστήρια ανήκουν στην εκκλησία” …

Αύγουστος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Τα μοναστήρια ανήκουν στην εκκλησία και δεν είναι μνημεία για να παραμένουν κλειστά. Είμαστε Ορθόδοξοι χριστιανοί και όχι αλλόθρησκοι και τα Μοναστήρια ανήκουν στις Μητροπόλεις». Αυτό τόνισε στην ΕΡΑ Κοζάνης ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Σέργιος με αφορμή το χθεσινό άνοιγμα της Παναγίας Τουρνικίου, με αφορμή τα εννιάμερα της Παναγίας και την τέλεση του Εσπερινού.

Το άνοιγμα της Παναγίας Τουρνικίου, που ανήκει στην Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορα της Ζάβορδας Γρεβενών, έγινε από δύο ιερείς και κατοίκους της περιοχής, που έσπασαν τα λουκέτα που είχε τοποθετήσει η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Μάλιστα ο φύλακας της Μονής ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Δεσκάτης, καθώς δεν υπήρχε σχετική άδεια. Ήδη για το ζήτημα αυτό η Αστυνομία έχει ξεκινήσει προανάκριση, την οποία και θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Γρεβενών.

Η Παναγία Τουρνικίου, που βρίσκεται στην Παναγιά Γρεβενών ήταν ιστορικό μοναστήρι και μεταφέρθηκε πριν ένα χρόνο, υπό την επίβλεψη της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε ύψωμα από τη θέση που βρισκόταν, καθώς η περιοχή αυτή θα κατακλυστεί από τα νερά της λίμνης που σχηματίζεται από το φράγμα του Ιλαρίωνα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 23rd, 2012 at 14:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply