Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαμαρτυρία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών για την κατάργηση της ΔΟΥ Δεσκάτης και τμήματος ΤΕΙ στα Γρεβενά

Αύγουστος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Παρά τους χαλεπούς καιρούς που διερχόμαστε η ανάγκη για αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο επιτακτική. Για το λόγο αυτό έντονη είναι η αντίθεσή μας στο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση των ΔΟΥ που περιλαμβάνει και την κατάργηση της ΔΟΥ Δεσκάτης καθώς και στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο μεταξύ άλλων και ενός Τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στα Γρεβενά.

Ειδικότερα, η κατάργηση της ΔΟΥ Δεσκάτης θα σημάνει κυρίως την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής που ακόμα και τους αντίξοους χειμερινούς μήνες θα καλούνται να μετακινηθούν στην πόλη των Γρεβενών για την εξυπηρέτησή τους από την αρμόδια ΔΟΥ Γρεβενών ενώ το κλείσιμο έστω και ενός εκ των τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύουν στα Γρεβενά θα αποτελέσει πρόκληση για την κοινωνία καθώς με τον τρόπο αυτό περιέρχεται σε αχρησία ένα κτίριο υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο για να στεγάσει τις ανάγκες του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος την ώρα που πολλά άλλα τμήματα ανά την Ελλάδα υστερούν σε κτιριακές υποδομές και αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση επιφυλακής και θα προβούμε σε κάθε ενέργεια για μετατροπή των Υπουργικών σχεδίων υπογραμμίζοντας πως η περιφέρεια έχει ανάγκη την στήριξη της Πολιτείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

Γεώργιος Δασταμάνης

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 23rd, 2012 at 12:07 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΕΣΚΑΤΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply