O Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Μετσόβου, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, Ποδηλατικό γύρο της Λίμνης Πηγών Αώου.

Οι συμμετέχοντες στη διάρκεια της διαδρομής, ενημερώθηκαν για τη μεγαλύτερη χερσαία Προστατευόμενη Περιοχή στη χώρα μας που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς συνδυάζει μοναδικά το φυσικό με το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Πραγματοποιήθηκαν δυο διαδρομές των 30 και 15 χιλιομέτρων, όπου συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 130 μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την εκδήλωση.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμότατα τους συμμετέχοντες και υπόσχονται συχνές διοργανώσεις ανάλογων δραστηριοτήτων και στο μέλλον, ώστε τόσο οι κάτοικοι της προστατευόμενης περιοχής όσο και οι επισκέπτες της, να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει, καθώς και να εκτιμήσουν παράλληλα την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Αlpine Ζone και ο Ορειβατικός Σύλλογος Μετσόβου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.