Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O ποδηλατικός γύρος της Λίμνης Πηγών Αώου

Αύγουστος 22nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σε συνεργασία με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Μετσόβου, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, Ποδηλατικό γύρο της Λίμνης Πηγών Αώου.

Οι συμμετέχοντες στη διάρκεια της διαδρομής, ενημερώθηκαν για τη μεγαλύτερη χερσαία Προστατευόμενη Περιοχή στη χώρα μας που αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς συνδυάζει μοναδικά το φυσικό με το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Πραγματοποιήθηκαν δυο διαδρομές των 30 και 15 χιλιομέτρων, όπου συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 130 μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την εκδήλωση.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμότατα τους συμμετέχοντες και υπόσχονται συχνές διοργανώσεις ανάλογων δραστηριοτήτων και στο μέλλον, ώστε τόσο οι κάτοικοι της προστατευόμενης περιοχής όσο και οι επισκέπτες της, να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει, καθώς και να εκτιμήσουν παράλληλα την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Αlpine Ζone και ο Ορειβατικός Σύλλογος Μετσόβου.

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 22nd, 2012 at 16:37 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply