Οκτώ ομάδες της Σούπερ Λίγκας και συγκεκριμένα Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πανθρακικός, ΟΦΗ, Πλατανιάς και Πανιώνιος δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα από την ΕΕΑ.

Μόνο Βέροια, Κέρκυρα και Λεβαδειακός προστέθηκαν στους ΟΣΦΠ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα, που είχαν ήδη αδειοδοτηθεί, ενώ παράταση μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι έδωσε η ΕΕΑ στις υπόλοιπες, όπως αποκλειστικά είχε ενημερώσει το sport-fm.gr.

Διαβάστε τι ελλείψεις είχε κάθε ομάδα και τι προβλέπουν οι κανονισμοί σε κάθε περίπτωση.

Στην καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έλαβαν το πιστοποιητικό συμμετοχής δείχνουν να είναι Παναθηναϊκός, Άρης και Πανθρακικός, οι οποίοι είχαν πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή. Με τις συγκεκριμένες ΠΑΕ δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αφού θα τους δοθεί παράταση και σε περίπτωση που και πάλι δεν την προσκομίσουν, θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Ο ΠΑΟΚ δεν προσκόμισε εγγυητική επιστολή, ενώ και η φορολογική του ενημερότητα είχε λήξει, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να εμφανίσει νέα.

Ο φάκελος της ΑΕΚ δεν περιείχε ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα, αν και για την «Ένωση» φαίνεται πως για την πρώτη περίπτωση βρίσκεται λύση, αφού επήλθε διακανονισμός με τη ΦΑΕ Αθηνών. Ο «Δικέφαλος» θα καταβάλει άμεσα 400.000 ευρώ και λογικά θα καταφέρει να πάρει και τη φορολογική ενημερότητα.

Για τον ΟΦΗ το πρόβλημα αφορά τόσο την εγγυητική επιστολή, την οποία δεν προσκόμισε, όσο και τη φορολογική ενημερότητα.

Σε δυσχερέστερη θέση δείχνει να είναι ο Πανιώνιος, αφού δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ούτε εγγυητική επιστολή.

Διαφορετικό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πλατανιάς, αφού στην ΠΑΕ δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Επειδή κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή, σε περίπτωση που οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας δείξουν πως τα χρήματα αυτά υπάρχουν, ο Πλατανιάς θα λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Για όλες τις ομάδες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε παράταση μέχρι την Παρασκευή στις 12:00 ώστε να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα και εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα παραπέμψει τους παραβάτες στις Πειθαρχικές Επιτροπές του ποδοσφαίρου.

Το πιθανότερο είναι πάντως, το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με όλες τις ομάδες και στη συνέχεια να επιβληθούν ποινές στις ομάδες ανάλογα με τα ποσά των οφειλών. Για παράδειγμα, εάν το ποσό υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, η ποινή που προβλέπεται κυμαίνεται από αφαίρεση 10 βαθμών μέχρι τον υποβιβασμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε τα εξής:

1. Τη χορήγηση πιστοποιητικού στις:
* ΠΑΕ Κέρκυρα
* ΠΑΕ Βέροια
* ΠΑΕ Λεβαδειακός

2. Η Επιτροπή επιφυλάχθηκε για τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικού λόγω ελλείψεως απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία και ζήτησε να προσκομισθούν έως τις 24-8-2012, στις κάτωθι ΠΑΕ:

* Παναθηναϊκός
* Πλατανιάς Χανίων
* Πανθρακικός
* ΠΑΟΚ
* Αρης
* ΟΦΗ
* Πανιώνιος
* ΑΕΚ

3. Χορήγησε άδεια απόκτησης (άδειες 69Α)
* του 54% των μετοχών της ΠΑΕ Κεραυνός Γλυφάδας στον κ. Ευάγγελο Ασλανίδη.
* άνω του 33% στην Supporters Club Α.Ε της ΠΑΕ ΑΕΚ και
* του 13,87% στον κ. Θεόδωρο Κιούλο και του 13,88% στον κ. Θωμά Λιμπαντζή της ΠΑΕ Κέρκυρας.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 24-8-2012 και ώρα 12:00.

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.