Ενημέρωση από τον εκπροσωπο της Πυροσβεστικής

http://www.skai.gr/files/temp/4EFFAA60A85FB3904CA9E77EAE345464.jpg«Τιτάνιο» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Νίκος Τσόγκας, το έργο των Πυροσβεστών, καθώς -όπως είπε – μόνο το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν συνολικά 282 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ οι πολύ ισχυροί άνεμοι καθιστούν απαγορευτική την από αέρα επιχείρηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το έργο των πυροσβεστών επικεντρώνεται στη Χίο, όπου η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, στην Τροιζήνα, όπου έχουν υποστεί ζημιές δύο σπίτια και στη Ζάκυνθο, όπου μαίνονται τέσσερις πυρκαγιές ταυτόχρονα. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Αγρίνιο, Γύθειο και Κορινθία.

Καταλήγοντας ο κ. Τσόγκας επισήμανε ότι τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής προβληματίζει το γεγονός ότι οι 4 φωτιές στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, όπως και η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Χίο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε ότι όλες οι ενδείξεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά στη Χίο ήταν εμπρησμός.

Η καταστροφή στο νησί είναι πολύ μεγάλη καθώς στάχτη έχουν γίνει πάνω από 120.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχει πληγεί τουλάχιστον το 40% των μοναδικών σε όλο τον κόσμο μαστιχόδενδρων, προκαλώντας μέχρι σήμερα ζημιές 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης απευθύνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή τις δεκάδες πυρκαγιές που εκδηλώνονται τα τελευταία 24ωρα σε όλη τη χώρα.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.