Ξεκινά η δεύτερη φάση του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» και σε αυτή προβλέπεται η δημιουργία και νέων κέντρων κράτησης των αλλοδαπών. Βάσει του σχεδιασμού της υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχουν δημιουργηθεί και να λειτουργούν τουλάχιστον δέκα κέντρα κράτησης χωρητικότητας 12.000 ατόμων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα περισσότερα από αυτά θα είναι στην Αττική, στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Για την Αθήνα μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύει η Ελληνική Αστυνομία για το στρατόπεδο του Ρουφ ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια που επικεντρώνονται κυρίως στο μεγάλο κόστος που απαιτείται για να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί.

Το δεύτερο στρατόπεδο που θα περιέλθει στη χρήση της Αστυνομίας είναι αυτό της Αεροπορίας στη Ριτσώνα, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες στην Αμυγδαλέζα ώστε να μπορεί να υποδεχτεί 1.400 παράνομους αλλοδαπούς από τους 300 που κρατούνται σήμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.