Κατασχέθηκε ένα KALASHNIKOV με δύο γεμιστήρες και 58 φυσίγγια

Τη Δευτέρα (20-08), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας 22 και 18 χρονών, που αναζητούνταν για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και απειλή, πράξεις που έλαβαν χώρα στο Κλειδί Ημαθίας την 18-08-2012.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας τους δύο αλλοδαπούς, διότι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατά τον έλεγχο ο 22χρονος δήλωσε παραποιημένα στοιχεία ταυτότητας και από την έρευνα προέκυψαν τα πραγματικά του στοιχεία, καθώς και ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες αναζητούνταν από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος Ημαθίας, καθόσον αυτοί φέρονται πως την 18.08.2012, το απόγευμα στο Κλειδί Ημαθίας, περιεργάζονταν οικίες μέσα στο χωριό περιφερόμενοι με δίκυκλο μοτοποδήλατο και ύστερα από παρατήρηση ιδιώτη, άρχισαν να πυροβολούν με όπλο τύπου Kalashnikov, καταρχήν άσκοπα στον αέρα και στη συνέχεια στην πρόσοψη της οικίας του χαμηλά.

Οι αλλοδαποί αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή με το δίκυκλο και αφού έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς, εγκατέλειψαν το δίκυκλο (δίπλα στο οποίο βρέθηκαν 38 φυσίγγια και μια κουκούλα full face) στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και διέφυγαν πεζή.

Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας μετέβησαν σε αγροτική περιοχή στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, που τους υπέδειξαν οι συλληφθέντες, όπου ο 22χρονος είχε επιμελώς κρυμμένα σε καλαμιώνα ένα όπλο τύπου Kalashnikov, μαζί με δύο γεμιστήρες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 58 φυσίγγια.

Συνολικά κατασχέθηκαν :
• ένα όπλο τύπου Kalashnikov,
• δύο γεμιστήρες,
• 58 φυσίγγια και
• δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.