http://www.pindos-n.gr/news/assets/samarina/ANITSA4_320x240.jpgΧθες τιμήσαμε, τη μνήμη των Ελλήνων που υπερασπίστηκαν την πατρίδα, τα ιδανικά του λαού μας και την υπέρτατη αξία της ελευθερίας.
Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, οι Έλληνες απέδειξαν ότι οι έννοιες ηρωισμός, αυταπάρνηση και αυτοθυσία είναι συνυφασμένες με το έθνους μας και με την ιστορία της Ελλάδας.
Χθες, όπως και κάθε χρόνο, αποδώσαμε με ευλάβεια, φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στις μάχες των βουνών της Πίνδου.
Στην Αννίτσα αποδίδουμε φόρο τιμής στους Γρεβενιώτες ήρωες, που από αυτήν εδώ την περιοχή, έδωσαν την ύστατη μάχη ανακόπτοντας την προέλαση των ιταλικών δυνάμεων στη Δυτική Μακεδονία.
Στην Αννίτσα, Έλληνες στρατιώτες, παιδιά της Γρεβενιώτικης γης, πρόγονοι και συγγενείς μας πότισαν αυτά τα χώματα με το αίμα τους, υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.
Έδωσαν τη ζωή τους, για να ζήσουν οι επόμενες γενεές, όλοι εμείς, ελεύθεροι.
Στην Αννίτσα γράφτηκε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους.
Στην μακραίωνη πορεία του έθνους μας, οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι ξεπερνούμε κάθε εμπόδιο, ενωμένοι περάσαμε μέσα από φωτιά και σίδηρο, σταθήκαμε όρθιοι σε πολέμους και κατοχές.
Χτυπηθήκαμε, ματώσαμε, πονέσαμε αλλά δεν λυγίσαμε.
Η ιστορία της Ελλάδος, οι ήρωες που παραμένουν αθάνατοι στη μνήμη μας και η αγάπη μας γι’ αυτή την Πατρίδα, είναι οι οδηγοί που θα μας περάσουν μέσα από τις συμπληγάδες της εποχής μας.
Είναι οι φωτοδότες της νέας πορείας που καλούμαστε να ακολουθήσουμε, πορεία δύσκολη, αλλά αναγκαία για να προχωρήσουμε περήφανοι και άξιοι να πατούμε πάνω σε αυτά τα ματωμένα χώματα.

Βουλευτής Γρεβενών

Τιμολέων Κοψαχείλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.