http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/theofilou-anastasios-660.jpgΝέα τροπή παίρνει η εξιχνίαση της υπόθεσης της ληστείας της τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και της δολοφονίας του 53χρονου Δημήτρη Μίχου, καθώς ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου που συνελήφθη και κατηγορείται ως μέλος της ομάδας που διέπραξε το έγκλημα, φαίνεται να συνδέεται και με την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και τη «Σέχτα Επαναστατών».

Σύμφωνα με το protothema.gr, η ταυτοποίηση του γενετικού του υλικού (DNA) φαίνεται να συνδέει τον Αναστάσιο Θεοφίλου, με την μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010. ενώ ενδέχεται να είχε και αρχηγικό ρόλο στην τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».

Παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής ο 30χρονος
Ο Αναστάσιος Θεοφίλου είχε προσαχθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στο Αγρίνιο, όταν εντοπίστηκε σε διαμέρισμα – γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τότε, όμως, είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία σε βάρος του.

Η εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι ο 30χρονος στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση αφού πιστεύουν πως συμμετείχε σε ομάδες υποστήριξης των επιθέσεων.

Θεωρούν, όμως, ότι μετά την σύλληψη πολλών μελών της οργάνωσης αναβαθμίστηκε και ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος της αρχηγικής ομάδας της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Εξετάζεται, ακόμη, το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε μια νέα οργάνωση του αντάρτικου πόλης και για αυτό το λόγο πραγματοποιούσε, μαζί με τους συνεργούς του, ληστρικές επιδρομές προκειμένου να ενισχύσουν το «επαναστατικό ταμείο».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το μεσημέρι της Κυριακής ο εισαγγελέας άσκησε στον Αναστάσιο Θεοφίλου ποινική δίωξη για: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.