Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. – “Ξεσκονίζουν” γιάφκες στην Λαμία

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120819/low/newego_LARGE_t_1101_54099998.JPGΟλοκληρώθηκε η επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του 29χρονου Αναστάσιου Θεοφίλου, φερόμενου δράστη της δολοφονίας του 53χρονου Δημήτρη Μίχα στην Πάρο, κατά τη διάρκεια της φονικής ληστείας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Μανούρας υπογράμμισε πως ο δράστης είχε μεταβεί στις 16 Αυγούστου με τρένο του ΟΣΕ στη Λαμία μέσω Λιανοκλαδίου και επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα.

Εκεί κατά τη διαμονή του παρακολουθούσε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Μάλιστα για να μην κινήσει υποψίες, ο Τάσος Θεοφίλου είχε προσαρμόσει βιντεοκάμερα στη σέλα ποδηλάτου, προκειμένου να καταγράφει ανενόχλητος τις κινήσεις έξω από την τράπεζα και τους γύρω δρόμους. Στην τσάντα του βρέθηκε και υπνόσακος.

Η αστυνομία έδωσε τις πληροφορίες στη δημοσιότητα, ζητώντας τη συνδρομή πολιτών και από τη Λαμία, σε περίπτωση που είχαν παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις το συγκεκριμένο διάστημα.

Το υλικό βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών τις αστυνομίας και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο δράστης και οι συνεργάτες του ετοίμαζαν και νέο χτύπημα σε τράπεζα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης δεν είχε μόνιμο τόπο διαμονής το τελευταίο διάστημα. Σπάνια επισκέπτονταν το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, ενώ όταν επισκέπτονταν την Αθήνα, διέμενε σε διάφορα ξενοδοχεία σε Μοναστηράκι και άλλες περιοχές του κέντρου.

Ο ίδιος ήταν απόφοιτος της Σχολής Θεολογίας και την περίοδο αυτή δεν εργάζονταν κάπου. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως σερβιτόρος, αλλά διανομέας φαγητού.

Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί στο Αγρίνιο να παρέχει μέτρα αντιπαρακολούθησης σε συνεργούς του, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Κρησφύγετο του 29χρονου στη Λαμία αναζητούν οι Αρχές

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Λαμία για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του 29χρονου δράστη της αιματηρής ληστείας στην Πάρο, Τάσου Θεοφίλου.

Η έρευνα επεκτείνεται μέχρι και το Καρπενήσι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί οτιδήποτε.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει στοιχεία για την ταυτότητα των συνεργών του 29χρονου. Για αυτόν τον λόγο επανεξετάζεται ο τρόπος άφιξης και αναχώρησης του Θεοφίλου με το πλοίο της γραμμής από την Πάρο, οι κλήσεις των τηλεφώνων του και άλλα δεδομένα.

Με βάση αυτούς τους φακέλους η ΕΛΑΣ διερευνά άτομα, για τα οποία έχουν ήδη υπάρξει στοιχεία ότι είχαν συμπληρωματικό ρόλο στην δράση της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Προχωρούν ακόμη σε αναλύσεις κλήσεων του τηλεφώνου του Τάσου Θεοφίλου, προκειμένου να εντοπισθεί με ποιους συνομιλούσε πριν και κυρίως μετά την ληστεία της Πάρου, ενώ έρευνα γίνεται και για άλλους αντιεξουσιαστές στην συμπρωτεύουσα.

Παράλληλα, εξετάζονται οι φάκελοι άλλων επιθέσεων από ομάδες αντάρτικου πόλης που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, όπως η απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο μετρό της Αθήνας τον Φεβρουάριο, αλλά και ενέργειες που έχουν αποδοθεί στις οργανώσεις “Μηδενική Ανοχή”, “Αποκλίνουσες Συμπεριφορές” και άλλες.

Μέχρι στιγμής, δεν προκύπτουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη δράση του 29χρονου κατηγορούμενου.

Αναβλήθηκε για τις 22 Αυγούστου η δίκη του 29χρονου

Αναβλήθηκε, για τις 22 Αυγούστου, δίκη στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία και τη δολοφονία στην Πάρο.

Στη δίκη αυτή, αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.

Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια δημοσιογράφων προκειμένου να έρθει σε επαφή με συγκεκριμένο δικηγόρο. Τώρα βρίσκεται ενώπιον του 10ου ανακριτή για την υπόθεση της ληστείας.

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας για το ληστή της… από depy6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.