Το Σωματείο τουριστικών επιχειρήσεων ν. Γρεβενών θα πραγματοποιήσει  την 4η Αναρριχητική συνάντηση στο Στόμιο της Αετιάς (Τσιούριακα) από την Παρασκευή 24  ως την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Σκοπός της συνάντησης είναι η προβολή του αναγνωρισμένου αναρριχητικού πεδίου της Αετιάς αλλά και η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του πολύπαθου Στομίου.

Φέτος είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείτε η συγκεκριμένη συνάντηση και πλέον έχει μπει στον ετήσιο προγραμματισμό των φίλων της αναρρίχησης. Το αναρριχητικό πεδίο της Τσιούγιακα (Στομίου) είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα που σε συνδυασμό με την μοναδικότητα του φυσικού τοπίου (καταρράκτες, Βασιλίτσα, πέτρινο γεφύρι Νιτρούζι) αποτελεί μία πολύ καλή απόδραση για τους φίλους της αναρρίχησης.

Σε συνδυασμό με τα αναρριχητικά πεδία του Σπηλαίου, που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, θα μπορούσαν να καταστήσουν τα Γρεβενά ένα σημαντικό αναρριχητικό προορισμό.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μετά τις σημαντικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν την περσινή χρόνια από το σωματείο (καθαρισμός μονοπατιών, σήμανση μονοποτιών, σήμανση διαδρομών, αλλαγή των ασφαλειών στις περισσότερες διαδρομές, αγορά καινούριων ασφαλειών, εύρεση των χαρτών από τις παλαιές διαδρομές) το πεδίο έχει καταστεί ξανά επισκέψιμο για τους φίλους της αναρρίχησης.

Η συνάντηση και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής κάτω από τα βράχια της Τσούριακας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17.00πμ Υποδοχή, καταγραφή των επισκεπτών, ξενάγηση στον χώρο κατασκήνωσης.

19.30 μμ Καλωσόρισμα ανάλυση του προγράμματος.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Από 9.00 έως 13.00πμ και απο17.30 έως  20.00μμ

Στον βράχο «πύργος» στην γέφυρα του στομίου θα υπάρχει άτομο με τον απαραίτητο εξοπλισμό και γνώσεις για να υποδεικνύει στους ενδιαφερόμενους τις δύο ασφαλισμένες διαδρομές και να τους βοηθάει στην ασφάλισή  τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελεύθερη αναρρίχηση .

Αποχώρηση .

 

Ο προεδρος                                                                         ο Γενικός Γραμματέας

Γκουντρομίχος  Ηρακλής                                                    Φούφας Μπάμπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.