http://clipartradio.gr/wp-content/uploads/2011/08/ELVISANGEL1.jpgΜπορεί να μη ζει, για τους απανταχού θαυμαστές του όμως ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ δεν έφυγε ποτέ. Γιατί, πώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι έπειτα από 35 χρόνια τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον ίδιο αλλά και την πλούσια καλλιτεχνική του δραστηριότητα γίνονται μήλον της έριδος μεταξύ των συλλεκτών;

Αυτό τουλάχιστον αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε προχθές στη γενέτειρά του, το Μέμφις, από τον γνωστό οίκο Heritage Auctions. Προσωπικά αντικείμενα του Ελβις Πρίσλεϊ, που κουβαλούν ακόμη και σήμερα τη… μυρωδιά ενός αξεπέραστου συμβόλου, βγήκαν στο σφυρί και για ακόμη μια φορά έγιναν ανάρπαστα.

Από τα πλέον ενδιαφέροντα δημοπρατηθέντα κομμάτια της βραδιάς ήταν ένα ζευγάρι γυαλιά με κίτρινους φακούς, με τα οποία πολλάκις είχε απαθανατιστεί σε φωτογραφικές πόζες ο Ελβις. Μάλιστα, τα γυαλιά αυτά φορούσε και επί σκηνής ο θρυλικός ερμηνευτής σε τρία σόου που είχε δώσει το 1974 σε Λας Βέγκας, Ιντιανάπολις και Οχάιο. Το ποσό που δόθηκε γι’ αυτά από συλλέκτη προκειμένου να τα αποκτήσει ήταν περί τα 17.840 ευρώ.

Σε υψηλά όμως… επίπεδα πουλήθηκε και το stand του Ελβις Πρίσλεϊ, το οποίο είχε δημιουργηθεί για τις διαφημιστικές ανάγκες του φιλμ «Love me tender» το 1956. Το πραγματικού μεγέθους ομοίωμα από χαρτί είναι ένα από τα ελάχιστα διασωθέντα ενθύμια, αφού τα περισσότερα είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τη φρενίτιδα των μανιασμένων θαυμαστριών του. Η τιμή που έπιασε ήταν περί τα 14.700 ευρώ.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια αυτής της δημοπρασίας πουλήθηκε και μία από τις κιθάρες του Πρίσλεϊ αντί του ποσού των 14.700 ευρώ, ενώ η κάρτα με την οποία ο σούπερ σταρ εισερχόταν στη βιβλιοθήκη του σχολείου του πουλήθηκε στα 6.000 ευρώ, πολύ παραπάνω από την αρχική τιμή εκτίμησης.

Στις αρχές Σεπτέμβρη πάντως θα βγει στο σφυρί ένα ακόμη αντικείμενο που σχετίζεται με τον Ελβις Πρίσλεϊ. Πρόκειται για τη Βίβλο του, η οποία φέρει και χειρόγραφες σημειώσεις του. Γι’ αυτόν τον λόγο υπολογίζεται ότι η πώλησή της θα φέρει υψηλές εισπράξεις στους δημοπράτες της.

Η φετινή επέτειος του θανάτου του πάντως και λόγω της συμπλήρωσης των 35 χρόνων τιμήθηκε με κάθε επισημότητα. Συνολικά 70.000 θαυμαστές κατέκλυσαν το σπίτι του στο Γκρέισλαντ στο Μέμφις του Τενεσί, αποδεικνύοντας ότι ο Ελβις παραμένει ένα ισχυρό πολιτιστικό σύμβολο που δεν ξεθωριάζει με τον χρόνο. Ανθρωποι από κάθε σημείο του χάρτη βρέθηκαν στο επιβλητικό ανάκτορο του προχθές το βράδυ, όπου πραγματοποίησαν μια σεμνή μουσική τελετή κρατώντας πάντα αναμμένα τα κεράκια τους. Εκεί, έδωσαν το «παρών» και η πρώην σύζυγός του Πρισίλα, αλλά και το μοναχοπαίδι του Ελβις, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ.

Για πρώτη φορά από τότε που σιωπηλά θεσπίστηκε να τιμάται η μνήμη του, οι δυο τους εμφανίστηκαν μαζί μιλώντας για εκείνον. «Ολα αυτά τα χρόνια απέφευγα να έρθω εδώ, διότι πίστευα ότι θα ήταν μια έντονα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή» είπε η κόρη του και πρώην σύζυγος του Μάικλ Τζάκσον. «Ωστόσο, σήμερα πραγματικά ένιωσα την ανάγκη να έρθω εδώ, μαζί σας. Σε αγαπώ πολύ, μπαμπά». «Είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν σε θέση να πιστέψει ο Ελβις ότι θα μπορούσε να γίνει εδώ» δήλωσε η σύζυγός του.

Γιώτα Βαζούρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.