Οδηγίες σε περίπτωση αρπαγής τσάντας…

http://4.bp.blogspot.com/-8BZ1yLgay-g/TawnOFXhlOI/AAAAAAAACIk/NdXvOsQ0Na8/s1600/Image.jpgΤην Παρασκευή (17-08) το απόγευμα στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, 19 και 18 χρονών για κλοπή.

Συγκεκριμένα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δύο αλλοδαποί αφαίρεσαν την τσάντα 36χρονης ημεδαπής από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου αυτή βρισκόταν. Στη συνέχεια, αυτοί προσπάθησαν να προβούν στην ανάληψη χρημάτων με πιστωτική κάρτα της παθούσας, που βρισκόταν στην τσάντα της, από αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων, χωρίς αποτέλεσμα.

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και  συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, παραθέτει για μία ακόμη φορά ενδεικτικές συμβουλές γενικού περιεχομένου για την ασφάλεια των γυναικών, με στόχο να αποτρέψουν ή να προλάβουν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος τους και να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να καταστούν θύματα μιας εγκληματικής πράξης.

Οδηγίες σε περίπτωση αρπαγής τσάντας

  • Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά και μην αφήνετε την τσάντα σας ποτέ εκτεθειμένη, στο αυτοκίνητό σας.
  • Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.
  • Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα.
  • Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.
  • Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας, σε χώρους εστίασης – αναψυχής, καθώς και σε χώρους  όπου υπάρχει συνωστισμός π.χ.  λαϊκές αγορές, στάσεις λεωφορείων κλπ.
  • Καταγγείλετε το γεγονός άμεσα στην Αστυνομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.