Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Γρεβενών στην τακτική συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012 ενέκρινε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος με το εξής περιεχόμενο:

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Η μετακίνηση τόσο μεγάλου αριθμού αστυνομικών από τα Γρεβενά δημιουργεί προφανώς κενό στην αστυνόμευση και την ασφάλεια της περιοχής, λαμβανομένου υπόψη ότι η δύναμη που ήδη υπήρχε δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την κατασκευή της Εγνατίας οδού, την αύξηση του ορεινού τουρισμού και της επισκεψιμότητας στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας καθώς και τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Φελλί Γρεβενών.

2. Οι αστυνομικοί των Γρεβενών προσλήφθηκαν για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της περιοχής μας η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι λιγότερο σημαντική από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

3. Η αιφνιδιαστική μετακίνησή τους χωρίς να τηρηθούν καν οι προθεσμίες για την αναχώρηση τους δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση σε αυτούς και τις οικογένειές τους ενώ η τοπική οικονομία στερείται σημαντικών μονάδων αφού η περιοχή μας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία των λειτουργών του δημοσίου.

4. Η απόφαση για την μετατροπή των Σχολών αστυφυλάκων της Θράκης σε κέντρα κράτησης μεταναστών χωρίς καμία συζήτηση με τους θεσμούς εκπροσώπους των περιοχών προκαλεί έντονη ανησυχία για το μέλλον της σχολής αστυφυλάκων Γρεβενών.

5. Ζητούμε την επιστροφή των Αστυνομικών των Γρεβενών στις θέσεις τους και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος της Θράκης με μεθόδους που δεν θα θίγουν το ισοζύγιο αστυνόμευσης άλλων περιοχών της χώρας.

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος μειοψηφίας Ντάγκα Παναγιώτας και Παύλου Κων/νου οι οποίοι θα προβούν στην έκδοση δικού τους Ψηφίσματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.