Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα φαρμακεία έκοψαν την πίστωση σε δέκα νομούς – Ανάμεσά τους και ο Ν.Γρεβενών

Αύγουστος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αρχίζουν κινητοποιήσεις από την προσεχή Δευτέρα

http://img.protothema.gr/EEB29487DECF78B81E045CE6A7ECB034.jpgΟ ένας μετά τον άλλο οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας «κόβουν» την πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη του Οργανισμού προς τον κλάδο τους.

Ήδη, δέκα Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε ισάριθμες περιοχές της χώρας (Γρεβενά, Εύβοια, Φλώρινα,  Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Μαγνησία, Κορινθία) δεν εκτελούν τις ιατρικές συνταγές των μελών του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τοις μετρητοίς τα φάρμακά τους και να καταθέτουν την απόδειξη στο ασφαλιστικό ταμείο προκειμένου να τους καταβληθεί η διαφορά.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των κατά τόπους συλλόγων, κινητοποιήσεις αρχίζουν από την προσεχή Δευτέρα 20 Αυγούστου τα φαρμακεία της Κέρκυρας και της Κοζάνης, ενώ από την Τετάρτη 22 Αυγούστου τα φαρμακεία της Ροδόπης.

Σήμερα, εξάλλου, αποφασίζουν το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεών τους οι φαρμακοποιοί της Λέσβου και της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, την ερχόμενη Πέμπτη 23 Αυγούστου θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά προκειμένου να διεξαχθεί η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών του, ενώ για το ίδιο θέμα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας (ΦΣΑ) θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί «ενδεχόμενη πανελλαδική κινητοποίηση και αναστολή πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ταμεία που δεν πληρώνουν» όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τον μήνα Μάιο (από τα 207 που ήταν η συνολική οφειλή του) και 145 εκατ. ευρώ για τον μήνα Ιούνιο.

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 17th, 2012 at 11:32 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply