Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γ. Βρούτσης: Ερχονται «λουκέτα» για τη «μαύρη εργασία»

Αύγουστος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Με το νόμο μου θα τελειώσει μια για πάντα η ανασφάλιστη εργασία»

Γ. Βρούτσης: Ερχονται «λουκέτα» για τη «μαύρη εργασία»

Ακόμη και «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους προβλέπουν τα μέτρα κατά της ανασφάλιστης εργασίας που προετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννης Βρούτσης.

«Θα ξεκινήσω από το νομό μου, τις Κυκλάδες. Θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους» δηλώνει στο tovima.gr ο υπουργός ο οποίος αμέσως μετά τον δεκαπενατύγουστο θα εκδώσει τις υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχων και τις ποινές για όλους όσοι απασχολούν ανασφάλιστους (Ελληνες ή μετανάστες).

Οι αποφάσεις θα προβλέπουν εξοντωτικές χρηματικές ποινές και πρόστιμα για την πρώτη φορά που θα συλληφθεί επιχείρηση ή επεγγελματίας να απασχολεί ανασφάλιστο στην εργασία του ενώ για τη δεύτερη φορά η ποινή θα είναι το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης.

Στη συνέχεια και όταν η επιχείρηση επαναλειτουργήσει ο υπότροπος θα τιμωρείται με οριστικό κλείσιμο και αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης.

Οπως έχει διαπιστώσει το υπουργείο Εργασίας όσοι όλοι έχουν συλληφθεί να απασχολούν ανασφάλιστους, επιδίδονται ταυτόχρονα σε συστηματική φοροδιαφυγή.

Ειδικούς ελέγχους θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) στην Πάρο όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός – κυρίως μξεταναστών – που εργάζονται χωρίς χαρτιά και χωρίς ασφάλιση.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 17th, 2012 at 09:06 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply