Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Der Spiegel: «Καλύτερη η χρεοκοπία»

Αύγουστος 16th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Der Spiegel: «Καλύτερη η χρεοκοπία»Πάλι με τον… αισιόδοξο λόγο το Der Speigel. Το γερμανικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να χρεοκοπήσει και πως τίποτε δεν τη γλιτώνει.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός αρθρογράφος τονίζει ότι η χώρα μας πλησιάζει στην άβυσσο χωρίς κανείς να μπορεί να τη σταματήσει.

Κατηγορεί τους Έλληνες ότι ακόμη μια φορά κατάφεραν να απογοητεύσουν τους δανειστές τους, μη εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα.

Το Spiegel προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να κηρύξει χρεοκοπία (!) ώστε η χώρα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα απαλλαγμένη από τα χρέη.

Μάλιστα, κατηγορεί και την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ ότι απέτυχε να σώσει την Ελλάδα, αφού τα σκληρά μέτρα που ζήτησε, προκάλεσαν βαθύτερη κρίση και μεγαλύτερο δημόσιο χρέος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν υποσχεθεί και τρίτο πακέτο βοήθειας προς τους Έλληνες, την ώρα που ο πρωθυπουργός τους, Αντώνης Σαμαράς, θα ζητήσει διετή παράταση του Μνημονίου, τότε οι Γερμανοί υπουργοί θα πρέπει να πάρουν την Μέρκελ στο … κυνήγι.

 

Ανδρέας Μορφόπουλος

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 16th, 2012 at 10:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply