Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φόρος εισοδήματος: Ηλεκτρονικά από την Πέμπτη η ενημέρωση για το ύψος των δόσεων

15 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται εισάγοντας τον κωδικό ή το ΑΦΜ τους

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/3D266B9BF32F3F72A5A0CDD62A66828D.jpgΗλεκτρονικό σύστημα θέτει σε λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν το Φόρο Εισοδήματος, βάσει της απόφασης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις.

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να ενημερώνονται για το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία από την Πέμπτη.

Για να πληροφορηθούν το ύψος των δόσεων οι φορολογούμενοι θα εισάγουν τον κωδικό που χρησιμοποιούν για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ή το ΑΦΜ τους εφόσον δεν έχουν κωδικό.

Πριν από λίγες μέρες, το οικονομικό επιτελείο θεσμοθέτησε διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης του φόρου σε επτά μηνιαίες δόσεις για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση ξεκινά στις 31 Αυγούστου και η τελευταία δόση δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.

This entry was posted on Τετάρτη, 15 Αυγούστου, 2012 at 17:41 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply