Το κράτος εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος

Θ.Πάγκαλος: Ο κανονικός τίτλος του βιβλίου μου θα ήταν «Μαζί τα τρώμε»

Ο κανονικός τίτλος του βιβλίου θα ήταν «Μαζί τα τρώμε» τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας για το βιβλίο που κυκλοφόρησε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε ότι το κράτος εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα. Υποστήριξε ακόμα ότι αυτά ακριβώς τα ελλείμματα έρχονται να καλύψουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και όχι τη μείωση του χρέους.

Η μείωση των δαπανών του κράτους δεν έχει γίνει, σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας την παντελή έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον νόμο Διαμαντοπούλου, το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής και τελικά δεν εφαρμόστηκε, λόγω των αντιδράσεων των πανεπιστημιακών.

«Στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης υπάρχουν κλάδοι που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, δεν το λέω εγώ, το λέει ο Γενικός Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης» συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος είχε το θάρρος να πει πράγματα που σκέφτονται όλοι, αλλά κανείς δεν τολμά να τα πει δημοσίως.

Είπε ακόμα ότι όλοι όσοι σε αυτή τη χώρα προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, εξοβελίστηκαν από την πολιτική, από τα ίδια τους τα κόμματα, χωρίς καμία διάκριση.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε σε ένα ακόμα μύθευμα το οποίο συντηρούν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση:

«Είναι ψέμα να μιλάμε για αναδιαπραγμάτευση. Να μιλάμε ότι θα πάμε στην ΕΕ και θα τους ζητήσουμε τη δόση του Σεπτεμβρίου, χωρίς να κάνουμε τίποτα».

Σε άλλη ερώτηση για το αν είναι ακόμα στο ΠαΣοΚ, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Δεν ξέρω, γιατί μου ζητάνε να ξαναγραφτώ». Ο ίδιος εξήγησε ότι προσήλθε και ψήφισε τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει και πάλι ότι είναι μέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.