Στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η εντολή του κ. Σαμαρά ήταν σαφής: Βρείτε τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και τιμωρείστε τους, για να πάρει το μήνυμα η ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών ενισχύει τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται τον τηλεφωνικό αριθμό 1517, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν επωνύμως ή και ανωνύμως επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. «Οι υπηρεσίες παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στον δύσκολο στόχο της αύξησης των εσόδων, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών.

Δεν μπορούν λίγοι να αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών» δήλωσε στέλεχος του υπουργείου. Μετά την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις απολύσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων επιταχύνονται όλες οι διαδικασίες και ανοίγουν ξανά όλες οι υποθέσεις που αφορούν καταγγελίες για χρηματισμό και μίζες.

Αφορμή για την απόφαση του πρωθυπουργού να ανοίξει άμεσα η διαδικασία αλλαγής του θεσμικού πλαισίου αναζήτησης και απόδοσης ευθυνών για τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς αποτέλεσε η αποκάλυψη, κατά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ότι η υπόθεση με τις δεκάδες συντάξεις «μαϊμού» της Ζακύνθου βρίσκεται ακόμη σε προδικαστική φάση. «Δεν αρκεί να πιάνουμε τους συνταξιούχους… Πρέπει να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι ιατροί και δημόσιοι υπάλληλοι, να αποκαλυφθεί όλο το κύκλωμα» φέρεται να επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ανοίξει ξανά όλες οι υποθέσεις που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σημαντική απώλεια εσόδων του κράτους.

Πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό, παράτυπους ελέγχους επιχειρήσεων, μη υποβολή εκθέσεων ελέγχου, παραλείψεις σε διαχειριστικούς ελέγχους, παράλειψη άσκησης καθηκόντων κ.ά. Παράλληλα, διατάχθηκαν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης στις περιπτώσεις που συνέτρεχε το στοιχείο του αθέμιτου πλουτισμού.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει διαχειριστικούς ελέγχους σε δημόσιους φορείς και δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις, κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών για κακοδιαχείριση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.