Ο επιχειρηματίας και ο πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού κατέθεσαν στον οικονομικό εισαγγελέα
Αναζητείται ο υπεύθυνος για τα χρέη του Μυτιληναίου στη ΔΕΗ Την άκρη του νήματος για το ποιος ευθύνεται για τα χρέη της Αλουμίνιον της Ελλάδος στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, ύψους 82 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων του ΑΠΕ, αναζητά η Δικαιοσύνη, μετά τη σωρεία δημοσιευμάτων για το θέμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, συμφερόντων του οποίου είναι και η Αλουμίνιον Ελλάδος και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθρούρος Ζερβός, εκλήθησαν και έδωσαν εξηγήσεις στον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.

Τόσο ο κ. Μουζακίτης όσο και ο άλλος οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης θα αξιολογήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν ποινική δίωξη ή αν τελικά η απόφαση θα βρεθεί ξανά στο αρχείο, όπως είχε άλλωστε συμβεί και σε αντίστοιχη έρευνα παλαιότερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκλήθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία, την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, η Αλουμίνιον της Ελλάδος εξακολουθεί να ρευματοδοτείται, αν και οφείλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.