Από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο μεγαλοαστικό 8ο Διαμέρισμα των Παρισίων, που βρίσκεται στη δεξιά όχθη, κι από κει στο «Τρίγωνο του Χρυσού» στο Μαρακές. Τόσο η εκλογή όσο και η προεδρία του Νικολά Σαρκοζί υπήρξαν συνυφασμένες με την παγκόσμια τάση «beautiful people».

Ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται ότι υποστηρίζει την ίδια τάση και μετά το τέλος της θητείας του και την αποχώρησή του από τη γαλατική πολιτική σκηνή, η οποία τελικά σήμανε… την εγκατάστασή του σε ιδιόκτητο πλέον παλάτι στο βορειοαφρικανικό Μαγκρέμπ.

Το τέως προεδρικό ζεύγος, έπειτα από μια σειρά επισκέψεων στο ηλιόλουστο Μαρακές, όπου προφανώς βολιδοσκοπούσαν την κτηματομεσιτική αγορά της μαροκινής πόλης, φέρεται να προχώρησε στην αγορά μιας βίλας αξίας 5.000.000 ευρώ. Πρόκειται για το παλάτι Antarais που βρίσκεται στην καρδιά της πιο πολυτελούς συνοικίας της πολιτείας-θέρετρο. Το νέο καταφύγιο του τέως προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας έχει έκταση 1.500 τετραγωνικά μέτρα κατοικήσιμα. Ολόγυρα από τα κτίσματα στο χρώμα ώχρας υπάρχουν ανθισμένοι κήποι με φοινικόδεντρα και μια επιβλητική πισίνα.

Για άλλη μια φορά ο τέως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας βρέθηκε κάτω από το δημοσιογραφικό μικροσκόπιο για τα αλόγιστα έξοδά του. Μονάχα που αυτή τη φορά οι πολυτέλειες είχαν μαυριτανική υπογραφή και ξεπερνούσαν κάθε προηγούμενο – είδηση που αποκαλύφθηκε αρχικά από τον διαδικτυακό τόπο emarrakech.info και αναπαράχθηκε από σύσσωμο τον γαλλικό Τύπο.

Στο παρελθόν και κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε χυθεί επανειλημμένως πολύ μελάνι τόσο για το λάιφ στάιλ του όσο και για την αποδοχή «πλουσιοπάροχων δώρων» με «άγνωστα ανταλλάγματα».

Ως γνωστόν, η ήττα του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012 από τον Φρανσουά Ολάντ, η οποία του αφαίρεσε τόσο την προεδρική ασυλία όσο και το προεδρικό παλάτι, συνοδεύτηκε από «διαμονές» σε πολυτελείς επαύλεις στο Μαρόκο, κάποιες από αυτές «ευγενικές χορηγίες» ενός Αραβα εμίρη. Τελευταία φορά, αμέσως μετά την παράδοση της προεδρικής σκυτάλης, το ζεύγος «beautiful people», όπως κυκλοφορεί στα διεθνή δημοσιεύματα, διέμενε σε μια κατοικία 700 τετραγωνικών μέτρων που τους είχε παραχωρήσει ένας οικονομικά πανίσχυρος εμίρης για τη γέννηση της κορούλας τους.

Τελικά, ούτε η επιστροφή του στη «φυσιολογική ζωή» δεν σήμανε το τέλος της ντόλτσε βίτα του «εγγονού ενός Ελληνα»…

Δήμητρα Αθανασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.