Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνάντηση Ενώσεων Αστυνομικών Δ. Μακεδονίας με τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή

Αύγουστος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κοινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 στο γραφείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, μεταξύ των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς & Φλώρινας με την βουλευτή Κοζάνης του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες κ. Μακρή Ραχήλ, η οποία εκδήλωσε την επιθυμία να ενημερωθεί για τα τρέχοντα προβλήματα των αστυνομικών της Δυτικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα και αναλύθηκαν διεξοδικά εκ μέρους των παρισταμένων Ενώσεων αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Δυτικής Μακεδονίας με κύριο θέμα συζήτησης τα προβλήματα που προέκυψαν από τη μετακίνηση 500 περίπου αστυνομικών για ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της περιοχής του Έβρου.

Όπως είναι γνωστό από τη πρώτη στιγμή της μετακίνησης των συναδέλφων μας στον Έβρο, καταγγείλαμε το απαράδεκτο αυτό γεγονός και εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας με τον τρόπο υλοποίησης του εγχειρήματος. Τελικά επιβεβαιωθήκαμε καθώς λίγες ημέρες μετά την μετακίνηση των συναδέλφων μας, ενημερωνόμαστε ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι απαράδεκτες και απάνθρωπες. Σε πολλές δε περιπτώσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα καθώς δεν τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας.

Επίσης, λόγω της απογύμνωσης των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρουμε επαρκή αστυνόμευση στο κοινωνικό σύνολο, γεγονός το οποίο επιτείνεται από τη μεταφορά 40 λαθρομεταναστών στα Αστυνομικά Τμήματα, οι οποίοι θα παραμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνο τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας Πολίτη κ. Καπερνάρο Βασίλειο, ο οποίος αναφέρθηκε σε ποινικές ευθύνες των αρμοδίων. Τόσο ο ίδιος όσο και η κ. Μακρή μας δήλωσαν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμούς:

  • για το αν το μέτρο θα έχει προσωρινό ή μόνιμο χαρακτήρα,
  • για το πώς θα  επιτευχθεί υψηλού επιπέδου ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών
  • για τους λόγους που καταστρατηγήθηκε το άρθρο 19 του Π.Δ. 100/2003 ως προς την προθεσμία αναχώρησης των αστυνομικών
  • για την μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και γενικά για τις συνθήκες εργασίας των αποσπασθέντων συναδέλφων

Οι προσπάθειες όλων μας για διασφάλιση ουσιαστικών συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας αλλά και προστασίας των τοπικών κοινωνιών και των συμπολιτών μας, συνεχίζονται με κάθε τρόπο.

 

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΚΡΗ Ραχήλ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Δ.Σ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αθανάσιος ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ

Χρήστος ΤΡΙΓΩΝΗΣ

Θωμάς ΝΑΤΣΗΣ

Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 11th, 2012 at 18:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply