Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κυβερνητικό σχέδιο για αποκρατικοποιήσεις – εξπρές

Αύγουστος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στην κυβέρνηση αποφάσισαν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τις αποκρατικοποιήσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να έχει στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο και θα παραδώσει στις 24 και 25 Αυγούστους στους Μέρκελ και Ολάντ θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο για την άμεση προώθηση αποκρατικοποιήσεων που θεωρούνται ώριμες. Ήδη στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε να περάσουν άμεσα οι μετοχές των Ελληνικών Ταχυδρομείων που κατέχει το Δημόσιο και ανέρχονται στο 90% του συνόλου ενώ το 10% έχει το ΤΤ.

Πλέον, παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) να σχεδιάσει, αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών ΕΛΤΑ οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων για να γίνει η πώληση.

Τα ΕΛΤΑ λοιπόν θα πουληθούν στο σύνολό τους ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα διαρρεύσει το κυβερνητικό σχέδιο για τις διαδικασίες εξπρές της πώλησης των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας. Επίσης, το Μαξίμου έχει δώσει εντολή να κλείσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, τα κρατικά λαχεία και τον ΟΠΑΠ.

Επίσης, έχει αποφασισθεί η πώληση μετοχών της ΕΛΒΟ που κατέχει το δημόσιο, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα ακίνητα που πουλά το Δημόσιο, και συγκεκριμένα το Golden Hall, την Παραλία Αφάντου στη Ρόδο, την Παραλία «Κασσιόπη» στην Κέρκυρα, πάνω από 40 ακίνητα που θα μπορούσαν να δοθούν με sale and lease back καθώς και το Ελληνικό όπου εκκρεμεί ο δεύτερος γύρος του διαγωνισμού.

Στόχος της κυβέρνησης, εκτός από το να δείξει αποφασιστικότητα, είναι και να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία αλλά και την ατζέντα η οποία περιστρέφεται μόνο γύρω από τα μέτρα των 11,5 δις.

Θέλει επίσης, να έχει στα χέρια της ένα γερό χαρτί την ίδια περίοδο που θα ανακοινώσει το πακέτο μέτρων. Είναι επίσης, και μια καλή ευκαιρία να δείξει στους δανειστές ότι πρέπει να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση καθώς η Ελλάδα είναι πλέον αξιόπιστος συνομιλητής.

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 11th, 2012 at 16:49 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply