– Ο φάκελος της ΑΕΚ και άλλων δέκα ΠΑΕ θα εξεταστούν στις 21 Αυγούστου – Συνέντευξη Τύπου του Θωμά Μαύρου στις 21 Αυγούστου

http://www.skai.gr/files/temp/F524BDEFE7169393ADEC91F482618529.jpgΔραματική είναι η κατάσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως διαπίστωσε από πρώτο χέρι ο Θωμάς Μαύρος κατά την ενημέρωση που είχε για τις οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου. Αυτές υπολογίζονται σε 6 εκατ. ευρώ για τους επόμενους μήνες και περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ για να βγει η χρονιά, ενώ μόνο για την Εφορία κι εφόσον δεν γίνει ρύθμιση απαιτούνται περί τις 800.000 ευρώ το μήνα. Την ίδια ώρα, όλα τα έσοδα της ομάδας-πλην αυτά από τα εισιτήρια-είναι δεσμευμένα για να καλυφθούν άλλες «τρύπες».

Ο Θωμάς Μαύρος δεν έχει καμία πρόθεση υπό τις υπάρχουσες συνθήκες να αναλάβει θέση προέδρου και να συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση, στην οποία δείχνει με μαθηματική ακρίβεια να οδεύει η ΑΕΚ. Έτσι αντί για ορισμό διοίκησης της επιλογής του, σκοπεύει να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 21 Αυγούστου, όπου προτίθεται να… δώσει-με ονόματα και λεπτομερή στοιχεία-τους υπεύθυνους για το κατάντημα της «Ένωσης». Πρόκειται για ένα μέσο πίεσης, προκειμένου οι πρώην και νυν μέτοχοι να πληρώσουν για τα χρέη που δημιούργησαν, αν και κάτι τέτοιο δείχνει εξαιρετικά αμφίβολο.

Το παρήγορο είναι πως ο φάκελος της ΑΕΚ και άλλων δέκα ΠΑΕ θα εξεταστούν στις 21 Αυγούστου μετά τη σχετική παράταση που έδωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Χρόνο, λοιπόν, κέρδισε η «Ένωση», ωστόσο χρειάζεται χρήματα για να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα και τη βιωσιμότητά της.

Ζήτησε να φύγει ο Σιαλμάς

Για την προοπτική ύπαρξης πρότασης από το εξωτερικό για τον Δημήτρη Σιαλμά και το ενδεχόμενο αποδέσμευσής του από την ΑΕΚ ενημέρωσε χθες τον Βασίλη Τσιάρτα ο μάνατζερ του παίκτη. Η διοίκηση της ΠΑΕ, τόσο ο Θωμάς Μαύρος όσο και ο Βασίλης Τσιάρτας, είναι κάθετα αντίθετοι στην αποχώρηση του Σιαλμά, στον οποίο οφείλονται περίπου 30.000 ευρώ.

Τα μπόνους του Φουρτάδο

Ο Εμίλιο Φουρτάδο είναι από χθες παίκτης της ΑΕΚ καθώς υπέγραψε για δύο χρόνια με τη μεταγραφή να μην ανακοινώνεται από τη στιγμή που δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα. Ο Πορτογάλος σέντερ φορ θα εισπράττει 40.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζονται κάποιοι όροι στο συμβόλαιό του: προβλέπονται πριμ 100.000 ευρώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 15.000 ευρώ για αυτή του Κυπέλλου, 30.000 ευρώ για την έξοδο στο Europa League, αλλά και ρήτρα αποδέσμευσης 1,5 εκατ. ευρώ!

Σήμερα θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός Γιώργος Κουτρουμπής, που αποκτήθηκε από την Καλλιθέα. Οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν να λυθεί το συμβόλαιο του Γιώργου Ιωαννίδη με τον Παναθηναϊκό για να αποκτήσουν τον 24χρονο αριστερό μπακ, ενώ αναζητούνται… μέσοι. Δύσκολα-λόγω των απαιτήσεων του Παναιτωλικού (100.000 ευρώ)-θα προχωρήσει η υπόθεση του Παύλου Μητρόπουλου, ενώ θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί ένας καλός και οικονομικά προσιτός μέσος με δημιουργικές αρετές.

* Η αποστολή της ΑΕΚ επέστρεψε χθες βράδυ από το Τσέστερ μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας και φιλικών. Σήμερα έχει προγραμματιστεί προπόνηση που θα έχει περισσότερο χαρακτήρα χαλαρώματος κι εν συνεχεία οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι για το Σαββατοκύριακο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.