Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

9 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νέο γύρο ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

http://img.protothema.gr/8009E499E0F6DA982DAAF55B0F3DC710.jpgΝέο γύρο ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σηματοδοτεί η απόφαση των φαρμακοποιών της χώρας να μην εκτελούν τις ιατρικές συνταγές από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), από την 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους αλλά μόνο τοις μετρητοίς, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των οφειλομένων στον κλάδο τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΠΦΣ αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του περασμένου Μαΐου, εκ των οποίων κατέβαλλε 90 εκατ. ευρώ χθες Τρίτη 7 Αυγούστου, κι ενώ η προθεσμία για την αποπληρωμή όπως υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί είχε παρέλθει από την 15η Ιουλίου 2012. Στις 16 Αυγούστου, προσθέτουν, παρέρχεται η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που κοστίζουν οι συνταγές ΕΟΠΥΥ του περασμένου Ιουνίου.

Σκληρή γραμμή οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας

Στο μεταξύ, άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν από τις 16 Αυγούστου οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, της Κρήτης και της Εύβοιας.

Για όλους τους τοπικούς συλλόγους που αποφασίζουν κινητοποιήσεις νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ο ΠΦΣ αποφάσισε την κάλυψη όλων των συλλόγων.

Παναγιώτα Καρλατήρα

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Αυγούστου, 2012 at 20:47 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply