Απομακρύνθηκε ο πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ Αναστάσιος Μπαράκος

Καρατόμηση διοικητών ΔΕΚΟ που αρνούνται μειώσεις μισθών

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απομακρύνονται όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο για τις μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο και το προσωπικό των εταιρειών τους.

Την Πέμπτη μετά σχετική απόφαση απομακρύνθηκε ο πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ κ. Αναστάσιος Μπαράκος καθώς η εταιρεία προχώρησε σε αυξήσεις αμοιβών του προσωπικού με το επιχείρημα της σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγή.

Συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι ζητήθηκε την Πέμπτη η παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, κ. Αναστάσιου Μπαράκου, διότι δεν εφάρμοσε τις διατάξεις των νόμων, που προβλέπουν μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από το χρόνο έναρξης ισχύος τους.

Η ανάγκη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων επισημάνθηκε και με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του 2012.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Γιώργος Μέργος έχουν αναλάβει να καταγράψουν το μισθολογικό κόστος σε όλες τις εποπτευόμενες ΔΕΚΟ και σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις για όσους δεν εφάρμοσαν τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Μάρτιο.

Επειτα από αυτό οι μισθοί θα περικοπούν αναδρομικά από τις αρχές του έτους.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.