Συνάντηση με τον Γ.Στουρνάρα

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου

«Ψάχνουμε τα πάντα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν θα επιστρέψουμε σε αποτυχημένες λύσεις του παρελθόντος».

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών, για να συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο τελευταίος εξήρε το ρόλο του Γιάννη Βρούτση, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εργασίας συμβάλει τόσο στις περικοπές.

«Aναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα, τους λιγότερους οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε επίσης ότι στην προσπάθεια αυτή «αντίπαλός μας είναι η ανεργία».

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο που προκαλεί αναταράξεις εντός του στρατοπέδου του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως διεφάνη την Τρίτη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας είχε αφήσει ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα προκάλεσε ένταση αργότερα και κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπήρξε σύγκρουση του κ. Κουβέλη με τον κ. Στουρνάρα για τον τρόπο που δίνονται στη δημοσιότητα τα μέτρα του πακέτου και ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

Τα νέα οικονομικά μέτρα και ιδιαίτερα το ζήτημα της εφεδρείας έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Διαβάστε το σχετικό θέμα

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή τονίζει: «Η καταστροφική πολιτική του μνημονίου έχει κάνει στάχτη όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Δεν έχουμε ανάγκη από εφεδρεία και απολύσεις, αλλά από αναμόρφωση του Δημοσίου τομέα.

» Όλοι οι Έλληνες πρέπει να εργαστούμε παραγωγικά με στόχο την αναδιάταξη της Εθνικής μας οικονομίας.»

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.