http://www.woop.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/2012_08/907959.jpgΤο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε μετά από πολύ κακή εμφάνιση 13-8 από την Αυστραλία, στο τελευταίο και αποφασιστικό παιχνίδι του στην Α΄ φάση, έμεινε στην πέμπτη θέση του Α΄ ομίλου και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ δυνατή άμυνα, μην επιτρέποντας στους «στίνγκερς» να εκδηλώσουν καν επιθέσεις, όμως στην επίθεση εμφανίστηκε πολύ νευρική και χαράμισε ευκαιρίες με αριθμητικό πλεονέκτημα (1/4 στην πρώτη περίοδο).

Ετσι, όταν η Αυστραλία βρήκε λύσεις με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω, πήρε προβάδισμα και έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη 3-2, παρότι είχε τον αρχηγό της, Σαμ ΜακΓκρέγκορ, φορτωμένο με δύο ποινές από το πρώτο δίλεπτο. Η συνέχεια βρήκε την εθνική να παρουσιάζει πολύ κακή αμυντική εικόνα και να δέχεται γκολ με κάθε πιθανό τρόπο, καθώς και ο Νίκος Δεληγιάννης (για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι) δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Η Αυστραλία τελείωσε το ημίχρονο με 4/5 στον παίκτη παραπάνω, αλλά και ισάριθμα γκολ «στα ίσια», ενώ την ίδια στιγμή το πρέσινγκ της είχε «βραχυκυκλώσει» την ελληνική επίθεση. Παρά τις προσπάθειες του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και τις κερδισμένες (αλλά αναξιοποίητες) αποβολές, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε να χάνει 8-4, πριν ο Δελακάς μειώσει στο τέλος του ημιχρόνου στα τρία γκολ.

Η αντεπίθεση των παικτών του Ντράγκαν Αντριτς δεν ήρθε ποτέ, αντίθετα τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν καταδικαστικά για την εθνική. Ενας ακόμη «κεραυνός» του Χάουντεν, χαμένη επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω και γκολ του Γιάνγκερ στον παραπάνω για το 10-5 σηματοδότησαν το πρόωρο τέλος της αναμέτρησης, αλλά και της παρουσίας της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό τουρνουά. Μίας παρουσίας που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί επιτυχημένη, παρά τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις στο ξεκίνημα των Αγώνων.

Η… αναπαλαίωση που επιχειρήθηκε δεν πέτυχε (όπως δεν είχε πετύχει και η «με το ζόρι» ανανέωση μετά το Πεκίνο) και πλέον η κάποτε σταθερότερη εθνική ομάδα σε όλα τα σπορ αναζητά εκ νέου το βηματισμό της. Χωρίς παίκτες όπως ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Χατζηθεοδώρου, ο Δεληγιάννης και ο Κοκκινάκης και με τον Χρήστο Αφρουδάκη να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου ενάμισι λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Αντριτς αντικατέστησε τον Δεληγιάννη με τον Καραμπέτσο.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Χατζηθεοδώρου (π.π.), 1-1 Μπίντσγουερθ (π.π.), 1-2 Γουντς (π.π.), 2-2 Χρ. Αφρουδάκης (περιφέρεια), 2-3 Χάουντεν (περιφέρεια), 2-4 Κάμπελ (π.π.), 3-4 Χατζηθεοδώρου (περιφέρεια), 3-5 Χάουντεν (περιφέρεια), 4-5 Χατζηθεοδώρου (π.π.), 4-6 Κάμπελ (περιφέρεια), 4-7 Μπίντσγουερθ (π.π.), 4-8 Κλίλαντ (φουνταριστός), 5-8 Δελακάς (π.π.), 5-9 Χάουντεν (περιφέρεια), 5-10 Γιάνγκερ (π.π.), 5-11 Γουάλαν (περιφέρεια), 6-11 Μυλωνάκης (π.π.), 7-11 Φουντούλης (π.π.), 7-12 Μίλερ (π.π.), 7-13 Μίλερ (περιφέρεια), 8-13 Μιράλης (περιφέρεια)

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-5, 1-3, 2-2

Διαιτητές: Τσίριτς (Σερβία), Μπορέλ (Ισπανία)

Η εθνική είχε 5/14 στον παίκτη παραπάνω και τρία γκολ από την περιφέρεια. Η Αυστραλία είχε 6/9 με παίκτη παραπάνω, έξι γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Αντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης 1, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου 3, Θεοδωρόπουλος, Χρ. Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Γ. Αφρουδάκης, Φουντούλης 1, Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τζον Φοξ): Ντένερλι, Κάμπελ 2, Κλίλαντ 1, Κότεριλ, Γιάνγκερ 1, Μπίντσγουερθ 2, Ρόουτς, ΜακΓκρέγκορ, Γουάλαν 1, Γουντς 1, Χάουντεν 3, Μίλερ 2, Κλαρκ. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Κλίλαντ (1΄13΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο ΜακΓκρέγκορ (1΄17΄΄ πριν το τέλος του αγώνα).

www.woop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.