http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/3EDD9C404064B1F5BFE907856A6409B4.jpgΑποφασισμένος να αντιμετωπίσει άμεσα διά της διαγραφής κάθε νέα παρασπονδία από γαλάζιο βουλευτή που θα μπορούσε να πλήξει την προσπάθεια της κυβέρνησης και την αξιοπιστία της ΝΔ εμφανίζεται πλέον ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν έπρεπε να δώσει περίοδο χάριτος στον Νίκο Νικολόπουλο, αλλά να τον οδηγήσει από την πρώτη στιγμή στο «πειθαρχείο» και εκτός κόμματος. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο ευελπιστούν, πάντως, ότι το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός ελήφθη και δεν θα υπάρξουν άλλοι βουλευτές που θα επιδιώξουν να μιμηθούν τον διαγραφέντα βουλευτή Αχαΐας.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το ρήγμα Νικολόπουλου έχει προκαλέσει συναγερμό στο εσωκομματικό πεδίο, ενώ μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει και ένας κύκλος συναντήσεων του κ. Σαμαρά με τους βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να εκτονωθεί το βαρύ κλίμα και να αποφευχθούν τυχόν παρατράγουδα στη Βουλή, όταν θα έρθουν προς ψήφιση τα νέα σκληρά μέτρα που προβλέπει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Στο διάστημα αυτό, εξάλλου, η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση από τον νέο γραμματέα Θανάση Μπούρα, αλλά διακριτικά και από τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ στο μικροσκόπιο του Μαξίμου θα μπαίνουν στο εξής οι κινήσεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις των βουλευτών, ώστε να εκτιμηθεί εγκαίρως ποιες από αυτές θα μπορούσαν να αποτελούν προαναγγελία διαφοροποιήσεων.

Για την περίπτωση Νικολόπουλου, ωστόσο, ακόμη και στο πρωθυπουργικό επιτελείο διχάζονται: άλλα στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον κ. Σαμαρά θεωρούν ότι «η υπόθεση έχει ουρά», εν ολίγοις υπάρχει παρασκήνιο πίσω από την πρόσφατη αποχώρησή του από το υπουργείο Εργασίας και την απόφαση να ξεκινήσει «ανταρτοπόλεμο» κατά της κυβέρνησης και της κομματικής ηγεσίας, ενώ άλλα εκτιμούν ότι ο μέχρι πρότινος υφυπουργός «επέλεξε μόνος του τον δρόμο της ρήξης, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητές του».

 

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.