Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταπολεμήστε τον «εχθρό» του καλοκαιριού – Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Αύγουστος 6th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η κυτταρίτιδα είναι ο βασικός εφιάλτης των γυναικών τους καλοκαιρινούς μήνες – Ποια είναι όμως η βαθύτερη αιτία και πώς καταπολεμάται;

http://www.newsbeast.gr/files/temp/2C88D70EB8A6FEC69F0C837C4E6C09B9.jpgΗ κυτταρίτιδα σχηματίζεται από στρώματα λιποκυττάρων κάτω από το δέρμα τα οποία έχουν πρωταρχικό βιολογικό σκοπό τη συσσώρευση και αποθήκευση λίπους το οποίο θα μετατραπεί σε ενέργεια για τις ανάγκες του τοκετού και θηλασμού, είτε κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Η κυτταρίτιδα, δηλαδή, η ανομοιόμορφη όψη φλούδας πορτοκαλιού δημιουργείται όταν τα λιποκύτταρα διογκώνονται και σχηματίζουν δομές οι οποίες πιέζουν τα αγγεία και εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών και νερού δηλαδή τη δημιουργία οιδήματος (φλεγμονής) και της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Η πρωταρχική αιτία δημιουργίας της κυτταρίτιδας είναι αποτέλεσμα χρόνιας επίδρασης των ορμονών του φύλου και της αύξησης του λιπώδους ιστού στο σώμα μας, για αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η βελτίωση δεν εξασφαλίζεται με προσπάθειες λίγο πριν το καλοκαίρι αλλά με την υιοθέτηση ενός γενικότερου υγιεινού τρόπου ζωής όλο το χρόνο.

Τι πρέπει να κάνουμε

-Αερόβια άσκηση (τρέξιμο, aerobic, χορός): Ενεργοποιεί το μεταβολισμό, διεγείρει τη λιπόλυση και αυξάνει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία συμβάλλοντας στη μείωση της κυτταρίτιδας.

-Καλή διατροφή περιορισμός λιπαρών τροφών, κατανάλωση φρούτων, φυτικών ινών και άφθονου νερού.

-Μείωση της κατανάλωσης αλατιού το οποίο ευνοεί την κατακράτηση υγρών.

-Προϊόντα καταπολέμησης κυτταρίτιδας είναι σωστό να χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο. Η δράση τους ενισχύεται με την εφαρμογή τους σε όλο το πόδι και με την χρήση απολεπιστικών προϊόντων πριν την εφαρμογή.

-Θεραπείες λιποδιάλυσης και καταπολέμησης κυτταρίτιδας συνήθως απαιτούνται 10 εβδομαδιαίες συνεδρίες οι οποίες συνδυάζουν προϊόντα, μάσκες σώματος και χειρομάλαξη με σκοπό την αποτοξίνωση και λιποδιάλυση.

-Διατήρηση του βάρους στα φυσιολογικά επίπεδα ώστε να περιοριστεί η αύξηση λίπους στο σώμα.

-Μείωση καπνίσματος καθώς έχει αποδειχτεί ότι επιδρά αρνητικά στα αιμοφόρα αγγεία, ευνοεί τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και τοξινών.

-Περιορισμός στενών ρούχων και τακουνιών τα οποία δυσκολεύουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

www.nutrimed.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Αύγουστος 6th, 2012 at 14:09 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply