Στα μέσα Σεπτεμβρίου η έκθεση

Η τρόικα επιστρέφει αρχές Σεπτεμβρίου για την αξιολόγησηΟλοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας για την εξειδίκευση των μέτρων που θα περιληφθούν στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις «πήγαν καλά», δήλωσε απερχόμενος ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν. Η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα και θα επιστρέψει στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συντάξει την έκθεση αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη στα μέσα του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα κατέθεσε στη συνάντηση κατάλογο μέτρων, πολλά από τα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, βρίσκουν σύμφωνη την κυβέρνηση.

Της συνάντησης προηγήθηκε ημίωρη κατ’ ιδίαν συζήτηση των κ.κ. Στουρνάρα και Βρούτση, δεδομένου ότι το υπουργείο Εργασίας συμμετέχει στο πακέτο των μέτρων με 5,5 δισ. ευρώ. Ο κ. Βρούτσης παρέμεινε στο υπουργείο οικονομικών για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κατσιρόδη, με θέμα τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία σχετικά με τις υποθέσεις των παράνομα εισπραχθέντων επιδομάτων και συντάξεων.

Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.