Από την πίσω πλάγια πόρτα και υπό τον φόβο επεισοδίων έφτασαν στην πόλη της Ξάνθης λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου οκτώ λεωφορεία που μετέφεραν λαθρομετανάστες, επιβεβαιώνοντας και εμπράκτως τις πληροφορίες που από το μεσημέρι της Παρασκευής έκαναν λόγο για αιφνιδιαστική μετατροπή της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης, φοβούμενοι την εκδήλωση επεισοδίων αγανάκτησης και διαμαρτυρίας από κατοίκους και φορείς του νομού Ξάνθης που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτήριο της σχολής, προετοιμασμένοι να προχωρήσουν σε κατάληψη αυτού.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν τόσο στη Ροδόπη, όπου δρομολογείται η μετατροπή της Αστυνομικής Σχολής Ροδόπης σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, όσο και στον Έβρο, από τους συνοριοφύλακες οι οποίοι κατέφτασαν στην περιοχή της Θράκης την Πέμπτη και αρνούνται να διαμείνουν στις αστυνομικές σχολές διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους.
Όπως έγινε γνωστό, οι 200 και πλέον λαθρομετανάστες που έφτασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ξάνθη αποτελούν το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών που θα μεταφερθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πρωτεύουσα της χώρας, στην νευραλγική περιοχή της Θράκης.

Ήδη τοπικοί φορείς και οργανώσεις δρομολογούν κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ώστε να οργανώσουν τις επόμενες, πιο μαζικές, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τους επιχειρώντας να αποτρέψουν το κλείσιμο των Αστυνομικών Σχολών και τη μετατροπή τους σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών.

www.thrakitoday.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.