Θετικό το έργο της κυβέρνησης«Θετικά» χαρακτηρίζει τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης η Alpha Bank, και εκτιμά ότι «αναμένεται να συμβάλουν πράγματι στην ουσιαστική περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα και στην απολύτως αναγκαία ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας».

Οι αναλυτές της Alpha Bank στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που δημοσιεύθηκε χθες, υπογραμμίζουν:

Την περιστολή των κρατικών δαπανών, με την ταχεία προώθηση της συγχώνευσης και κατάργησης φορέων της δημόσιας διοίκησης για την αποτελεσματικότερη και κοινωνικά αποδοτικότερη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Την έναρξη της ουσιαστικής αναδιάρθρωσης και ολοκλήρωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Η συγχώνευση
Υπογραμμίζουν ότι η συγχώνευση της ATEbank με την Τράπεζα Πειραιώς προχωρά με ταχείς ρυθμούς, ενώ τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Emporiki Bank. Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται τώρα έτοιμη να προωθήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης, δημόσιας περιουσίας, όπως είναι η αξιοποίηση της έκτασης (1,85 εκατ. τ.μ,) στην περιοχή Αφάντου ? Ρόδου, με την επιτυχή ολοκλήρωση της 1ης φάσης της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας. Σημειώνουν ότι προωθείται άμεσα η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, των Κρατικών Λαχείων και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και φαίνεται να εντατικοποιείται η διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτες της εκμετάλλευσης της λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμένων της χώρας.

Η Alpha κάνει επίσης λόγο για «αξιοσημείωτη» βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος τον Ιούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.