Ηhttp://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/41451C4AE1309A7E617925D9B5BAAB44.jpg Τουρκία ισχυρίζεται πως η Ολυμπιακή Φλόγα της ανήκει και θα πρέπει να της «επιστραφεί». Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού, Σουάτ Κίλιτς, στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το θέμα και στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζαγκ Ρογκ.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους.

«Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον κ Ρογκ ότι η Φλόγα έχει τις ρίζες της στην Τουρκία και θα θέλαμε να επιστρέψει εκεί» είπε ο ο Σουάτ Κίλιτς.

Η Κωνσταντινούπολη , είναι -μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο- οι υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Για αυτό και ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζαγκ Ρογκ.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, Ισίδωρος Κούβελος ρωτήθηκε για το θέμα και η επίσημη απάντηση έχει ως εξής:

«Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε μύθους.
Προσκαλώ εγκάρδια τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό του, κ. Κίλιτς στην Αρχαία Ολυμπία, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ούτως ώστε να παραβρεθούν σε κάποιες ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα την Ολυμπιακή Ιστορία».

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.