Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνέλαβαν τον «καραμπινάκια» έπειτα από 75 ληστείες σε 11 χρόνια

Αύγουστος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο ληστής θρύλος της δεκαετίας του 2000, ο περιβόητος «καραμπινάκιας» που… ενηλικίωσε τη νέα γενιά των αστυνομικών συντακτών, συνελήφθη χθες το μεσημέρι έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη ανάμεσα σε τελάρα με πατάτες και ντομάτες σε λαϊκή στα Καμίνια από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο 42χρονος Μιχάλης Κ., με καταγωγή από την Κρήτη, σύμφωνα με την Αστυνομία είχε διαπράξει από το 2001 μέχρι χτες 75 ληστείες. Την πρώτη την πραγματοποίησε στις 7/12/2001 στην Αγροτική Τράπεζα Αγίων Αναργύρων, από την οποία, με την απειλή κοντόκαννης καραμπίνας, απέσπασε 969.000 δραχμές. Στη συνέχεια, μετά την αλλαγή του νομίσματος, λήστευε σε ευρώ. Την τελευταία την έκανε στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στα Καμίνια, όπου απέσπασε από τρία ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ.

Οταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ανακοίνωσαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Ληστειών και Διαρρηκτών έκαναν… πάρτι. Τον αναζητούσαν για 11 χρόνια. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. γέρασαν με τις φωτογραφίες του να φοράει κράνος και να ληστεύει με το κοντόκαννο όπλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σύλληψής του, ο «καραμπινάκιας» είχε διαπράξει 41 ληστείες σε τράπεζες, 24 σε σούπερ μάρκετ και 10 σε δημόσιους οργανισμούς. Δεν ήταν σεσημασμένος, παραδέχτηκε όλες τις περιπτώσεις ένοπλων ληστειών και δρούσε μόνος του, για να μην προδίδεται από συνεργούς.

Από το μοναχικό μεροκάματο των 11 ετών είχε αποκομίσει, κατά την Αστυνομία, τα χρηματικά ποσά των 528.795,70 ευρώ, 969.000 δραχμών, 1.825 δολαρίων Η.Π.Α., 673 λιρών Κύπρου και 40 λιρών Αγγλίας. Μέρος αυτών των χρημάτων τα είχε «ξεπλύνει» για την αγορά φορτηγού-τράκτορα με επικαθήμενο. Είχε ιδρύσει δική του μεταφορική εταιρία και έκανε όνειρα. Μέχρι χθες το μεσημέρι…

Στέφανος Χίος

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 4th, 2012 at 12:29 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply