Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΟΤ: 76.200 τυχεροί σε διακοπές!

Αύγουστος 4th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» με εξαήμερες διακοπές σε καταλύματα σε όλη την Ελλάδα ξεκινάει ο ΕΟΤ με την έκδοση 76.200 δελτίων, η διάθεση των οποίων μπορεί να γίνεται μέσω ΚΕΠ από σήμερα και έως τις 31 Μαΐου 2013.

Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ΟΑΕ). Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 18.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα τα 31.000 ευρώ και ειδικά για τρίτεκνους τα 40.000 ευρώ. Για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο το εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Με βάση τις παραπάνω προϋποθέσεις, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εν ενεργεία ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και ασφαλισμένοι του ΝΑΤ. Επίσης, δικαίωμα έχουν συνταξιούχοι του ΤΑΠΟΤΕ εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από το 1978 έως το 2005. Ακόμα, ασφαλισμένοι της Πρόνοιας που λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας, αυτασφαλιζόμενοι του ΙΚΑ, άτομα με αναπηρία άνω του 67% και πολύτεκνοι.

Ο ΕΟΤ επιδοτεί όσες τουριστικές επιχειρήσεις δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα με ένα συγκεκριμένο ποσό, ανάλογα με το είδος τους. Ειδικότερα, ξενοδοχεία, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις επιδοτούνται με 14 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. Αντίστοιχα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα με 12 ευρώ και κατασκηνώσεις με 6 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να ζητούν από τους δικαιούχους του προγράμματος να καταβάλουν ένα αντίτιμο που θα ορίζεται σε συνεννόηση μαζί τους και δεν θα είναι μικρότερο από 1 ευρώ ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση.

Τα βασικά δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι φωτοαντίγραφα του εκκαθαριστικού σημειώματος του 2011, αστυνομικής ταυτότητας και βιβλιαρίων ασθενείας και απόδειξη κράτησης μέσω τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ. Ξεχωριστά δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και αλλοδαποί.

Βασίλης Αγγελόπουλος

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 4th, 2012 at 09:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply