«Κλείδωσε» την πρόκριση στο Europa League

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League εξασφάλισε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη του με 2-0 επί της Ισραηλινής Μπνει Γiεχούντα στο Τελ Αβίβ. Τα γκολ για τον «Δικέφαλο» του Βορρά σημείωσαν οι Γεωργιάδης (62′) και Αθανασιάδης (72′).

Ανευρο, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ, που παρατάχθηκε με 4-4-2, είχε άκαρπη υπεροχή, ήταν όμως, άτολμος, χωρίς ταχύτητα και άφηνε το χρόνο να περνά ανεκμετάλλευτος. Μέτρια, από την άλλη, η παρουσία της Μπνέι Γιεχούντα (4-3-3), η οποία προσπαθούσε, κατά βάση, να φυλάξει τα νώτα της.

Στο 15’ ο Λίνο έκανε τη σέντρα, ο Αθανασιάδης δεν «έπιασε» καλά την κεφαλιά και στην πορεία ο Γιάννου δεν μπόρεσε να προλάβει την μπάλα και να τη στείλει στην άδεια εστία. Τρία λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης βρέθηκε στο έδαφος, εντός της περιοχής, μετά από μαρκάρισμα του Εντρι, ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς.

Πιο δραστήρια επανέκαμψε στον αγωνιστικό χώρο, για το δεύτερο ημίχρονο, η Μπνέι Γιεχούντα, ο ΠΑΟΚ, όμως, κατάφερε να φτάσει σε γκολ. Οι Ισραηλινοί είχαν δύο καλές ευκαιρίες, στο 53’ , αρχικά, με τον Μαρίνκοβιτς, μετά από σουτ του οποίου, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Στο 57’ ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» εξουδετέρωσε σουτ του Γκαλβάν.

Η «απάντηση» από τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 62’ με όμορφο γκολ από τον Γεωργιάδη. Ο νεαρός ακραίος μεσοεπιθετικός έκανε κίνηση από τα δεξιά, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία από τους Πέλκα, Ρομπέρ και Αθανασιάδη, ο τελευταίος παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Αγιενούγκμπα.

Το δεύτερο γκολ έφερε γκρίνια στην κερκίδα των υποστηρικτών της Μπνέι Γιεχούντα και μαζική αποχώρησή τους από το γήπεδο. Στην πορεία των λεπτών ως το φινάλε του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε, με τους Ισραηλινούς να αποδέχονται την ήττα τους και τους Θεσσαλονικείς να «κουβαλάνε» την μπάλα, περιμένοντας το τελευταίο διαιτητικό σφύριγμα.

Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, ο Ούγγρος, Μάρτον Εστερχάζι, ήταν ο παρατηρητής της UEFA στο ματς.

Διαιτητής: Πάβλε Ραντοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Κίτρινες: Αζούζ, Ναούμ – Αθανασιάδης, Ετο 37’

ΜΠΝΕΙ ΓIΕΧΟΥΝΤΑ: Αγιενούγκμπα, Αζούζ, Κοέν, Μόρι, Έντρι, Ιβασκεβίτσιους, Μενάσε (46’ Αμπού Ζαϊντ), Ναούμ (66’ Αγκάγιεφ), Γκαλβάν (81’ Λεβί), Μαρίνκοβιτς, Εντλόβου.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Λίνο, Κουμάλο, Κατσικάς, Γκαρσία, Λάζαρ (75’ Κάτσε), Γεωργιάδης (82’ Σαλπιγγίδης), Ρόμπερ, Αθανασιάδης, Γιάννου (71’ Πέλκας).

ΔΟΛ, & ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.