Τις έντονες αντιδράσεις της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προκαλεί η προχθεσινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη να περικόψει σε ποσοστό που αγγίζει το 30% την τακτική επιχορήγηση για τον μήνα Αύγουστο των ΟΤΑ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Η βασική αιτίαση των δημάρχων, στη σωστή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, την οποία είναι αλήθεια ότι έλαβε έπειτα από έντονο προβληματισμό, εστιάζεται στο ότι μόλις και μετά βίας θα μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων. Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, στην οποία γίνεται λόγος για ευτελισμό και απαξίωση της Αυτοδιοίκησης και εμμέσως πλην σαφώς αφήνεται ανοιχτό και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας όλων των δήμων της χώρας.

Για σήμερα μάλιστα έχει προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων, ενώ είναι πιθανή η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Στυλιανίδης εμφανίζεται αμετακίνητος στην απόφασή του, καθώς, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, προτεραιότητά του αποτελούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Εν τω μεταξύ, την απόφαση για την καταβολή του συνολικού ποσού των 7.419.421,20 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2012, προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των περιφερειών, υπέγραψε χθες ο κ. Στυλιανίδης.

Μ. Β. Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.